Pytanie dotyczące aresztu w Berlinie

• Autor wątku Autor wątku reni41
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

reni41

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam serdecznie mam pytanie odnoście zatrzymania polskiego obywatela w Berlinie przez tamtejszą policję.Otóż,mój brat miał zobowiązania pieniężne w wysokości ok.24 tys.zł.Tej kwoty nie płacił i odwlekał w piątek miał zapłacić pierwszą ratę..nie zdążył,gdyż zatrzymano Go w czwartek.Pracował w niemieckiej firmie,był kierowcą Tira.Ostatnia Jego wiadomość na messenger to że kontroluje Go policja i cos jest nie tak,że się boi,gdyż po czasie przyjechał drugi samochód policji..Wtedy napisał ostatnią wiadomość,że Go chyba będą aresztowali...Nie wiem gdzie dzwonić,pytać i co robić..On nie ma nikogo oprócz mnie..ja nie znam j.niemieckiego...Proszę mi powiedzieć ile czasu może być zatrzymany i kiedy bedzie mógł do mnie zadzwonić lub napisać...Zmieniłam numer tel. więc nie pamięta tego nowego a Jego dwa tel. milczą od czasu aresztowania,gdyż zapewne są w depozycie.Bardzo proszę mi pomóc nie wiem co robić nie jestem zamożną osobą sama wychowuje dwoje dzieci i nie stać mnie aby tam jechać zresztą nawet nie wiem gdzie i jak...Aha proszę mi napisać kiedy bedzie mógł do mnie zadzwonić ile to musi upłynąć czasu...
Z góry Dziękuję za pomoc ...Ja nie śpię po nocach tak się martwię...

Jakiego typu były to zobowiązania? dług w Niemczech czy w Polsce?

Dziękuję Serdecznie za odpowiedź.Już się dowiedziałam wszystkiego....Będzie odbywał karę w Berlińskim areszcie do sierpnia....

Powrót