pytanie dotyczące telefonów z banku..

• Autor wątku Autor wątku busiowa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

busiowa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, piszę w pewnej sprawie. Otóż.. w skrócie, moja Mama wzięła kredyt na siebie, jednakże spłacać Go miał mój Brat, bo w całości dostał pieniądze. Czemu tak? Pracował na czarno, nie miał zdolności kredytowej. Brat umarł.. Mama dostała udaru.. dostała rentę z tyt. częściowej niezdolności do pracy ok 600zł. Potoczyło się tak, że część zabiera Jej komornik. ( kredytów jest chyba 3, w 3różnych bankach). Minęły chyba 2lata, tak sobie komornik zabiera i zabiera.. Mama z jednym bankiem umówiła się na spłacanie po 20zł miesięcznie na ich rachunek tytułem spłaty, ponieważ nie dawali spokoju. Dla mojej Mamy utrzymywać się za 400zł jest wyczynem naprawdę, z resztą dla kogo by nie było? te 20zł to majątek dla Niej.. i tu się pojawia problem. Zaczęli dzwonić z banku przed wpłatą i po wpłacie, żeby Mama potwierdziła, że wpłaciła. Notorycznie, dwa razy w miesiącu. Sytuacja niedawno się zmieniła. Dzwonią codziennie od 8rano do 10 po kilka połączeń i czasem jeszcze wieczorem, żeby pytać czy Mama nie ma więcej pieniędzy przez przypadek.. i czy nie może więcej spłacać.. Mamie znudziło się tłumaczenie, że żyje za 400zł, bo jest to dla Niej upokarzające tłumaczyć to każdemu kto zadzwoni, nie odpuszczają mimo tłumaczeń - dzwonią dalej.. czy można coś z tym zrobić? Mama dostaje nerwicy.. Proszę o odpowiedź czy to jest normalne? czy tak można nękać ludzi od 8 rano aż po wieczór?

Wzięła 3 kredyty dla osoby bez zdolności kredytowej ?
Teraz niestety płaci za własną głupotę. Szczerze mówiąc powinna bank po "schodach" całować, że zgadza się na spłaty po 20 zł...
Ma telefon komórkowy? Niech zapisuje te nr. i nie odbiera telefonów. Albo zmieni numer.

Chyba nie zrozumiałaś do końca. Wzięła 3kredyty, ale mój Brat pracował na czarno i zarabiał ponad 3tys.. to nie Jej wina, że umarł, prawda? i nie oceniaj, jak nie potrafisz wywnioskować z tekstu sensu, bo nie prosiłam o ocenę osoby mojej Mamy tylko telefonów z banku.

ale bez spinania, sytuacja wygląda tak, że komornik już zabiera za ten kredyt pieniądze z renty, więc to tylko dobrowolna Jej wola, że spłaca te 20zł, bo i tak z renty Jej komornik zabiera na poczet tamtych spłat. Pytam, czy mogą tak wydzwaniać?

Mogą dzwonić, mogą oczekiwać spłaty. Nie chcecie telefonów - oddajcie dług!

Haśko90 napisał:
Mogą dzwonić, mogą oczekiwać spłaty. Nie chcecie telefonów - oddajcie dług!

No przeciez pisze,ze oddaje!(komornik,wplata wlasna)
Czytaj ze zrozumieniem i daruj sobie te dzikie uwagi.

Powrót