Pytanie-na podstawie jakich dokumentow moge otrzymac ALG2 w niemczech

• Autor wątku Autor wątku majamaniek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majamaniek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
:(Mieszkam w niemczech od 2 miesiecy pobieram zasilek dla bezrobotnych,Ale jest dosc niski aby utrzymac mieszkanie i kredyty,zlozylam wiec prosbe do ratusza.okazalam wszystkie rachunki za mieszkanie prad,gaz,kredyty,iraty za meble i lodowke,,Okazalo sie ze pod uwage wzieli tylko oplaty za mieszkanie,Dlaczego wiec kazali okazac mi moje rachunki bankowe i wszelkie oplaty?gdzie zrobilam blad?na zycie zostaje mi 95 euro/jestem 3 miesiace po operacji i trudno znalezc teraz mi prace/:rolleyes:

Okazalo sie ze pod uwage wzieli tylko oplaty za mieszkanie
bo tylko to jest brane pod uwagę , zresztą na jakiej podstawie maja płacić tobie ALGII po 2 miesiącach pobytu w DE

mieszkasz 2 miesiące w Niemczech i otrzymujesz zasiłek dla bezrobotnych,to jest zasiłek z Polski ?

Ostatnia edycja:
majamaniek
Mieszkam w niemczech od 2 miesiecy pobieram zasilek dla bezrobotnych,Ale jest dosc niski aby utrzymac mieszkanie i kredyty,zlozylam wiec prosbe do ratusza.okazalam wszystkie rachunki za mieszkanie
1.Jakie posiadasz obywatelstwo.??
2.Na jakiej podstawie otrzymujesz zasiłek dla bezrobotnych.??
3.Samo zameldowanie w Niemczech nie wystarcza??.

ups.sorki nie napisalam przecinka/Mieszkam w Niemczech,od 2 miesiecy pobieram zasilek./zyje tu juz kilka lat,ale klopotow jak wszedzie niebrakuje..Jestem tu na tym forum pierwszy raz,Ucze sie gdzie i jal pisac..

wiec pobierasz ALGI i starasz się o dopłatę ALGII ,pod uwagę będą brane tylko opłaty za mieszkanie , prąd , kredyty,raty- nie

Zasilek dla bezrobotnych pobieram na podstawie kilku lat przepracowanych w DE.Ale jest dosc niski aby sie tu utrzymac,Lekarz sam mi podsunal taka mysl aby zlozyc papiery o ALG2.Niestety nie miala szczescia /obywatelstwo polskie ma na to wplyw?/pomimo ze przez kilka lat tez placilam skladki na socjalwersicherung.

Dzieki za odpwiedz,,serdecznie pozdrawiam Wszystkich.:roza:

Powrót