pytanie o Jobseekers allowance

• Autor wątku Autor wątku leksy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

leksy

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
witam;
złożyłem podanie o jobseeker allowance i czekam na odpowiedź;
dostałem ofertę pracy na 3 dni;
jeśli ją przyjmę to zatrzymają mi aplikację /jak juz raz zrobili/;
a mam obowiązek ich poinformować jeśli przekroczę 16 godzin;
ponieważ jest to praca na 1 tydzień a nie chcę składać od nowa aplikacji;
jak ich poinformować, żeby aplikacja nie została zatrzymana?
czy lepiej po prostu nie informować?

pozdrawiam

jezeli jest to praca tylko na 1 tydzien to daj sobie spokoj :)

no tak, ale jesli agencja sama powiadomi Job Centre?
to chyba możliwe?

a dlaczego agencja ma powiadamiac JC ? Przeciez to jest praca na tydzien tylko a nie na stale.

a jeżeli praca się przeciągnie,
to wtedy będę musiał powiadomić Job Centre;
a jak to moge zrobić, aby mi nie zatrzymali aplikacji i wypłacili za okres poprzedni?

pozdrawiam

witam w londynie jestem 3 lata,obecnie niepracuje i straram sie o jobseeker allowance,zarejestrowalam sie w job centre bylam na spotkaniu i na podpisie,pozniej otrzymalam list z glasgow aby doslac im dokumenty i wrs,zrobilam to poczym wyslali mi decyzje odnosnie nieprzyznania mi jobseeker,gdzie nie ma zadnego uzasadnienia,napisali tylko,ze niemoga mi przyznac poniewaz;law say we cannot pay for you,dodam tez ze pracowalam jako temporary worker i niewiem czy pracowalam w sumie rok bez przerw czy nie,na jakich zasadach odbywa sie ta cala procedura??prosze o jakas pomoc i wyjasnienie

Witam mam pytanie,jestem na JSA i chciałbym podjąć pracę tylko ze wczesniej pracowałem na kontrakt i teraz sie zastanawiam jeśli podejmę prace przez agencję a z tego co słyszę od znajomych ze one nie zapewniają godzin czeszko żeby mieć te 40 na tydzień a co jak mi nie zapewni przez kilka tygodni pracy czy ja mogę starać się ponownie o JSA a zrezygnowac z takiej agecji.Bo jestem w uk z rodziną i zastanawiam sie czy z takiej pracy dam rade sie utrzymać.

Powrót