Pytanie o odzyskanie zaległego wynagrodzenia od firmy przerejestrowanej na "słupa"

• Autor wątku Autor wątku seahorse_m
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

seahorse_m

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Pytanie o odzyskanie zaległego wynagrodzenia od firmy przerejestrowanej na "słupa"

Witam.
Chcialabym zapytać o możliwość odzyskania pieniędzy z tyt. zaległego wynagrodzenia od byłego pracodawcy na podstawie prawomocnego wyroku Sądu Pracy. Chodzi o kwotę niecałych 25 tys.zł - ale dla mnie to majątek.
Szkopuł w tym, że firma została dwukrotnie sprzedana (wraz ze mną, na zasiłku macierzyńskim), ostatecznie na "słupa" (jakąś kobietę o ukraińsko brzmiącym nazwisku) i zarejestrowana w KRSie pod adresem znanym jako bydgoski Trójkąt Bermudzki (figuruje tam kilka tysięcy firm).
Mam dane osób, ktore wcześniej były w jej zarządzie (nazwiska, adresy, numery PESEL) i pewność, że się znały ... i w zasadzie niewiele więcej.
Jak oceniają Państwo szanse odzyskania ww. długu?

Sprawa nie byla u komornika. Prawdę mówiąc, w tej sprawie jakoś nie wierzę w skuteczność "zwykłego" komornika...
Czy to jakiś problem? W sensie, czy blokuje to możliwość windykacji alternatywnej? Przepraszam, jeśli pytam o oczywistości, ale jestem kompletnie zielona w temacie.

Ostatnia edycja:
RE: Pytanie o odzyskanie zaległego wynagrodzenia od firmy przerejestrowanej na "słupa

Sprawa nie byla u komornika. Prawdę mówiąc, w tej sprawie jakoś nie wierzę w skuteczność "zwykłego" komornika...
Ja też nie, ale mając dokument umorzenia egzekucji ze spółki przez komornika z powodu bezskuteczności, możesz pozwać imiennie już sam dawny zarząd o zapłatę, a bez tego... Nic prawnie nie zrobisz.

Powrót