pytanie o Staż

• Autor wątku Autor wątku blokers80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

blokers80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam,jestem nowym na tym forum i myślę,że piszę w odpowiednim miejscu!!
Mam małe pytanie!Starałem się o Staż zawodowy,mój pracodawca oświadczył mi,że dostał pismo z urzedu pracy o jego przyznaniu!!mineło juz 2 tygodnie i chciałem zapytać od kiedy ten Staż się zaczyna??Czy tak jak było na wniosku że od marca,czy moze pracodawca to ustala!!Dodam,że pracodawca ma pierwszy raz do czyniena ze stażem!!To będzie pierwszy staż,więc pracodawca wie tyle co ja!!!Jeżeli ktoś może udzielić mi odpowiedz na to pytanie to bardzo bym prosił!!Z góry dziekuje za pomoc!!:)

A czy Ty dostałeś informację o skierowaniu Cię na badania lekarskie?? Przed stażem UP kieruje kandydata na badania lekarskie. Musisz iść po sierowanie na takie badania do UP. Dopiero jak dostarczysz zaświadczenie o zdolności do odbywania stażu, UP podpisze umowę z pracodawcą!

zapomniałem dodać,że to staż w zawodzie Hydraulik,więc chyba nie sa potrzebne badania!!odbywałem juz kiedys staż w agencji reklamowej,jako pracownik fizyczny i wtedy nie musiałem robić żadnych badań!!wtedy też o rozpoczeciu stażu poinformował mnie UP,ale teraz nie wiem dlaczego nie ma żadnego odzewu!!!:(

Należy zapytać w UP, a nie na forum...

Powrót