pytanie o stypendium na stażu

• Autor wątku Autor wątku aya22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aya22

Użytkownik
Odpowiedzi
306
Proszę napisać, czy należy mi się stypendium jeśli staż z urzędu pracy z EFS rozpoczęłam 15 lipca, a listę obecności zawożę 2 sierpnia? I w jakiej wysokości? Czy jeśli zawożę listę obecności to muszę wziąć dzień wolnego? Za każde 30 przepracowanych dni należy się dwa dni urlopu płatnego, a czy w drodze analogii można stwierdzić, że za 15 dni należy się jeden dzień? Proszę o rozwianie moich wątpliwości.

Stypendium za okres 15-31 lipca zostanie wypłacone w sierpniu. Wysokość to około 504,70 zł. Dostarczenie listy obecności do urzędu pracy to obowiązek pracodawcy. Nie można zastosować takiej analogii. Pierwsze dni wolne należne będą po 30 dniach stażu.

Dzięki za wyliczenie Darku, jednak według moich informacji uzyskanych z urzędu pracy muszę dostarczyć w wyznaczonym terminie swoją listę (którą notabene musiałam szukać w necie i muszę wydrukować) osobiście z pieczątką miejsca, w którym odbywam staż. Pozdr.

U mnie podobnie, liste należy dostarczać osobiście, co uważam za dobre rozwiązanie.

Listę może jak najbardziej dostarczać stażysta, jednak obowiązek jej złożenia w urzędzie spoczywa na pracodawcy.
;)

Dariusz! napisał:
Stypendium za okres 15-31 lipca zostanie wypłacone w sierpniu. Wysokość to około 504,70 zł. Dostarczenie listy obecności do urzędu pracy to obowiązek pracodawcy. Nie można zastosować takiej analogii. Pierwsze dni wolne należne będą po 30 dniach stażu.
Mam do Ciebie pytanie, czy to wyliczenie jest na rękę, czy to kwota brutto? Mi się wydaje, że to trochę dużo...

Wyliczenie jest prawidłowe. Za 17 dni dostaniesz do wypłaty 454,25 a brutto 504,67.

Od 01-06-2010 r. wysokość stypendium za cały m-c: brutto - 890,60 zł., netto - 765,45 zł.

fajnie by było jakby było tak jak piszesz Darek. mam nadzieję, że nie będę niemile zaskoczona wypłatą ;) pozdr.

rzeczywiście miałeś rację Darek. pozdro i jeszcze raz dzięki :)

A ja mam pytanie trochę z innej beczki.Rozpocząłem staż 28 czerwca i za ten okres 3 dni odebrałem wypłate 21 lipca czyli w II terminie. Czy to oznacza, że wypłatę za lipiec też będe odbirał w II terminie?? Czy może to trzeba gdzieś sprawdzić pomóżcie bo pierwszy raz jestem na stażu i nie bardzo się orientuje

Tzn jak byłem tam pierwszy raz to pisałem że jestem poinformowany o II terminie wypłat, tylko teraz nie wiem czy przez cały okres stypendium będe odbierał w II terminie. Bo zacząłem tak nie typowo 28 czerwca i za ten okres brałem wypłate w II terminie tj 21 lipca

Nie otrzymasz na forum konkretnej odpowiedzi, bo i skąd niby my mamy to wiedzieć? Zapytaj lub zadzwoń do swojego urzędu pracy. Już dawno miałbyś odpowiedź, gdybyś dostosował się do rady Dariusza z postu 12.

Powrót