Pytanie o zamiane wyroku na grzywne i dodatkowy wyrok za ukrywanie

• Autor wątku Autor wątku KrzysV
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

KrzysV

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Ponad 4 lata temu zostalem skazany na pol roku w zawieszeniu na 3 lata za uszkodzenie ciala (zlamana szczeka) w bojce z bratem.
Mialem dozor kuratora, ale zaprzestalem po jakims czasie do Pani kurator chodzic. Gdy dostalem pismo o obowiazku stawienia sie do zakladu karnego, ucieklem za granice (3 lata temu)
Nie moge isc do wiezienia z racji tego, ze po prostu sobie tam nie poradze, juz bez tego jestem w glebokiej depresji, w dodatku chce pracowac i uczyc sie, wyjsc z calego balaganu.
Moje pytanie brzmi - czy jest cos, co moznaby z tym zrobic? Zamiana na kare grzywny, lub dozor elektroniczny, ktory bylby jak znalazl, bo nie chce nic innego, jak isc do pracy i do szkoly.
Jezeli nie uda sie zamienic tego na kare grzywny, lub dozor, to czy istnieje mozliwosc, ze dostane dodatkowy wyrok za ukrywanie sie? Mam o tym mieszane zdanie, bo wiele sie o tym mowi, a szukalem w Internecie i nic na ten temat nie znalazlem.

KrzysV napisał:
Nie moge isc do wiezienia z racji tego, ze po prostu sobie tam nie poradze,
To dość słaba wymówka....
w dodatku chce pracowac i uczyc sie, wyjsc z calego balaganu.
Słusznie.
Zamiana na kare grzywny, lub dozor elektroniczny, ktory bylby jak znalazl, bo nie chce nic innego, jak isc do pracy i do szkoly.
Jest możliwość odbywać tą karę w SDE tutaj więcej: https://forumprawne.org/prawo-karne-wykonawcze/671679-system-dozoru-elektronicznego-czesc-v.html
Jezeli nie uda sie zamienic tego na kare grzywny, lub dozor, to czy istnieje mozliwosc, ze dostane dodatkowy wyrok
Nie, ale twoje szanse na to że będziesz korzystać z dobrodziejstwa dot. SDE sądu są marne.

KrzysV napisał:
Nie moge isc do wiezienia z racji tego, ze po prostu sobie tam nie poradze, juz bez tego jestem w glebokiej depresji
W więzieniach są lekarze i oddziały terapeutyczne.

Tyle się chciałem dowiedzieć. To nie wymówka, jestem w nieco opłakanym stanie.
Dziękuję, pozdrawiam.
Temat do zamknięcia

Powrót