Pytanie o zwrot przelanych środków na zakład bukmacherski

• Autor wątku Autor wątku Bartek9405
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bartek9405

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam.
Sytuacja wygląda tak, że chciałem obstawić wynik walki bokserskiej na bardzo wysoką, jak dla mnie kwotę - 400 zł.
Kurs wynosił "1.03".

Byłem gotowy na takie ryzyko, jednak server (www.sts.pl) odrzucił propozycję.
Okazało się, że kwota, którą zasiliłem wirtualny portfel przyjmuje tylko zakłady: "1.50", lub wyżej. Dopiero w przypadku takich zakładów mam możliwość pobrania\przelania należności na konto bankowe.

Napisałem w takim razie do działu pomocy, w ostatecznej odpowiedzi dostając informację:

"Zgodnie z punktem 5 (aneks) Regulaminu akcji "Bonus powitalny":

Wypłaty pierwszego wpłaconego depozytu do kwoty 1000 zł można dokonać dopiero po zawarciu dowolnych zakładów na łączną stawkę odpowiadającą jednokrotności kwoty depozytu do 1000 zł, z minimalnym kursem całkowitym wynoszącym 1,5. Część kwoty pierwszego wpłaconego depozytu przewyższająca wartość 1000 zł (z wyłączeniem tej wartości), może być wypłacona w dowolnie wybranym momencie bez konieczności spełnienia warunków zawartych w niniejszym ust.

W takiej sytuacji, środki po zamknięciu konta STS nie mogą zostać wypłacone. "

Wpłaty dokonałem wczoraj, za pośrednictwem PayPal'a.
Czy jest jakiś prawny druczek umożliwiający mi cofnięcie tych działań?
Bardzo zależy mi na tym, aby tych pieniędzy nie tracić.
Poza tamtą walką, nie interesuje mnie nic innego.

Regulamin STS:
https://www.sts.pl/userdata/files/regulaminy/regulamin-zakladow-online.pdf

Należało zapoznac sie z regulaminem przed przystapieniem do akcji promocyjnej. Teraz juz nie mozna sie "tak o" wycofac.

W regulaminie nie było nic napisane o wymaganym kursie względem pierwszej, wpłaconej kwoty.
Choć to pewnie za mało.

Mozesz sprobowac jeszcze poprzed urzad ochrony konsumenta / rzecznika prosic o interwencje, ze zaklady bukmacherskie sts chca cie zmusic do zlozenia zakladu mimo, ze ty chcesz tylko odzyskac swoje srodki.

Dziękuję. Spróbuję tak zrobić.

Tak na marginesie, po co stawiać na takie kursy 1,03.
Przecież wygrana to 412 pln minus podatek.
Nie rozumiem.

Zawsze tak jest że jak korzystasz z bonusów powitalnych musisz zrobić obrót całą kwotą po okreslonym w regulaminie kursie

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

No właśnie ten kurs zmienił się z czasem, na początku był wyższy.

Napisałem e-mail o następującej treści:

"Szanowni Państwo.

Jeżeli wpłacona należność nie zostanie zaksięgowana na numerze konta wymienionym w Waszym serwisie, zdecyduję się uruchomić procedurę prawną (UOKiK).
Uważam, że Wy, jako działalność nie macie prawa zmusić mnie do złożenia zakładu, pomimo, że chcę tylko odzyskać środki.
Prokuratura również zostanie poinformowana."

Zobaczymy, co dalej.

Wklej regulamin do promocji bonus powitalny. Zobaczymy co tam jest napisane.

Znalazłem ten regulamin, skorzystałeś z tej promocji?

Ostatnia edycja:
Są bonusowe środki przelane na konto, te 30 zł, dokładnie.

Jak skorzystałeś z tej promocji musisz zgodnie z regulaminem zrobić obrót po określonym kursie.

Powrót