L
Laik91
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Moje pytanie jest takie chce żeby ktoś mnie uświadczył czy dobrze myślę. Czy jak w 2007r. uchwała dotycząca podniesienie podatku od nieruchomości została uchwalona dopiero 17 marca 2007r. to od kiedy ona obowiązuje ?
CZy zgodnie z art. 6 ustawy o podatkach i opłatach lokalnych :
1.*Obowiązek podatkowy powstaje od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym powstały okoliczności uzasadniające powstanie tego obowiązku.
czyli placi ci sie do 17maja ? bo Podatek od nieruchomości na rok podatkowy od osób fizycznych, z zastrzeżeniem ust. 11, ustala w drodze decyzji organ podatkowy właściwy ze względu na miejsce położenia przedmiotów opodatkowania. Podatek jest płatny w ratach proporcjonalnych do czasu trwania obowiązku podatkowego, w terminach: do dnia 15 marca, 15 maja, 15 września i 15 listopada roku podatkowego.
a w marcu jeszcze stara kwotę podatku ?'
czy trzeba co roku podejmować uchwałę dotyczaco podatku od nieruchomosci ?
CZy zgodnie z art. 6 ustawy o podatkach i opłatach lokalnych :
1.*Obowiązek podatkowy powstaje od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym powstały okoliczności uzasadniające powstanie tego obowiązku.
czyli placi ci sie do 17maja ? bo Podatek od nieruchomości na rok podatkowy od osób fizycznych, z zastrzeżeniem ust. 11, ustala w drodze decyzji organ podatkowy właściwy ze względu na miejsce położenia przedmiotów opodatkowania. Podatek jest płatny w ratach proporcjonalnych do czasu trwania obowiązku podatkowego, w terminach: do dnia 15 marca, 15 maja, 15 września i 15 listopada roku podatkowego.
a w marcu jeszcze stara kwotę podatku ?'
czy trzeba co roku podejmować uchwałę dotyczaco podatku od nieruchomosci ?
Ostatnia edycja: