Pytanie

• Autor wątku Autor wątku adamek 1407
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
adamek 1407

adamek 1407

Użytkownik
Odpowiedzi
100
Ktory art. KPK mowi o tym ze nie mozna skazac dwa razy za to samo przestempstwo :?:

Art. 17. § 1. Nie wszczyna się postępowania, a wszczęte umarza, gdy:
7) postępowanie karne co do tego samego czynu tej samej osoby zostało prawomocnie zakończone albo wcześniej wszczęte toczy się,

A czy na tej podstawie moge zlozyc zazalenie w prokuraturze, sodzie gdyz monz za nie powrot dostal wyrok dodatkowo zostal ukarany przez dyr. ZK kwitem i mial jeszcze jednom kare od ZK

może kwit i karę w ZK został za co innego niż niestawienie sie na czas w ZK
i jaki wyrok dostał za nie powrót?

4 m-ce za nie powrot a kwita i kare dostal tez za niepowrot od razu po zgloszeniu sie bo zglosil sie sam

ale co ma piernik do wiatraka tj wyrok Sądu Karnego do kary regulaminowej ZK czy ewentualnie braku nagród ,wyróżnień czy udogodnień w ZK...?

To ze w dokumentach ma kwita za nie powrot a to diametralnie zmienia jego sytuacje.Poza tym to jest ukaranie przez dyrektora za to samo przestempstwo za ktore ukaral go sod

[cytat="adamek 1407":3518figf]To ze w dokumentach ma kwita za nie powrot [/cytat:3518figf] a co pani rozumie pod pojęciem "kwit"?

Nagana i wniosek o nie udzielaniu warunkowego zwolnienia oraz o niezmienianiu podgrupy . Ale ja mysle ze Pan doskonale wie co to jest Kwit w ZK

Ale kara udzielona mężowi w Zakładzie Karnym nie jest wyrokiem.

Nie jest i owszem ale ile razy osoba moze byc karana za to samo wiem tyle ze to jest bezprawne ukaranie . Sod go ukaral wyrokiem ale w tej sytuacji takie prawo nie przysluguje Dyrektorowi ZK :!:

[cytat="adamek 1407":2kd8oxdv] wiem tyle ze to jest bezprawne ukaranie [/cytat:2kd8oxdv] skoro pani wie to nie rozumiem dlaczego pani pyta...
a tak z ciekawości - moglaby pani swoją wiedzę poprzeć przepisem prawnym...

[cytat="adamek 1407":2kd8oxdv] Sod go ukaral wyrokiem ale w tej sytuacji takie prawo nie przysluguje Dyrektorowi ZK :!:[/cytat:2kd8oxdv] to pani zdanie...

Regulamin ZK ciekawe myslalam ze ZK obowionzuje KPK a nic nie znalazlam o wewnentrznych regulaminach ZK a tym bardziej o karaniu przez Dyrektora ale jestem tylko laikiem . Wienc gdyby Pan mogl minie troche oswiecic bede wdzieczna.
Nie jestem zlosliwa probuje bronic meza a wiem ze prawo moze rowniez pomoc , trzeba tylko wiedziec jak go urzyc :what: :)

w ZK poowiązują wszelkie kodeksy karne jak KPK KK a głównie KKW oraz wewnętrzne regulaminy ZK (nie muszą być takie same w każdym ZK) zarówno w KKW jak i regulaminie ZK są podane jakimi środkami on dysponuje (zarówno nagrody jak i kary)
co do kar dyscyplinarnych polecam kkw art 142-149

i zanim rozpoczniesz walkę z dyrektorem upewniła bym się czy kwit jest napewno za niestawienie się w ZK . (ja się z tym nigdy jeszcze nie spotkałam żeby skazany dostał kwita za niestawienie się w ZK)

co do nie udzielenia warunkowego zwolnienia - to niestawienie się w zk jest przesłanką do tego żeby sąd penitencjarny miał wątpliwości żeby go udzielić, (z ciekawości od dawna przysługuje twojemu męzowi warunkowe?)

Dzienki Ewcia kwit jest napewno za to, czekamy na odpis tej nagany i bendziemy z tym walczyc moje podejrzenia poparl dyrektor zakladu i wychowawca w ktorym moj monz obecnie przebywa. Nagane wystawil dyrektor ZK w Krakowie i tam musimy pisac zazalenie . Warunkowe przysluguje mu od 5-mcy

Powrót