Pytanko Pilne

• Autor wątku Autor wątku CobyPL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

CobyPL

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Mam pytanie bo mam 19 lat i nieukończone gim ... Bo mialem dobrą prace i wolałem pracować jak sie uczyć a teraz zmądrzałem troche i mam pytanie co robic dalej
moze isc do gim ukonczyc je potem LO wieczorowe ?
ale gdzie moge pojsc po takim LO wieczorowym
jakie studia pozniej najlepiej zrobic po takim LO
i czy w ogóle da sie zrobic takie studia
bo raczej medycyny i prawa nie mozna studiować po liceum zaocznym
a moze zrobic mature i do wojska
pomocy nie wiem co mam ze sobą zrobic

Najpierw ukończ gimnazjum a potem się będziesz zastanawiał bo ciężko myśleć o studiach jak się podstawówki nie ma.

dobra ale no prosił bym o odpowiedz
da sie cos osiągnąć w mojej sytuacji jak tak to co no prosze was ludzie
da sie isc na studia medyczne czy na prawo wiem głupie gadanie no ale co wy sugerujecie ?

Możesz osiągnąć to co każdy robiący po kolei
podstawowa -> średnia -> wyższa
... tylko z opóźnieniem kilku lat. Tyle w temacie.

Pozdrawiam :cool:

Teoretycznie można ogólniak i studia medyczne ale to razem jakieś 9 lat no i gimnazjum załóżmy rok to po skończeniu studiów będziesz miał jakieś 29-30lat.Bo normalnie gim kończy się w wieku 16lat.

A tak swoją drogą jak to zrobiłeś że poszedłeś w trakcie gimnazjum do pracy skoro obowiązek nauki jest do 18 roku życia?

ok ale moim marzeniem jest zostać lekarzem, o nauke to tam sie nie martwię bo nigdy z tym problemów nie miałem i nie chodzi o to ,lecz staram sie dowiedzieć czy moge zostać np chirurgiem

No niby jest taki obowiązek ale o to raczej musiał byś spytać moją ex-pedagog, chyba za bardzo do pracy sie nie przykładała..

Na studia możesz iść w każdym wieku tylko zastanawia mnie jak dobry uczeń z marzeniami o zostaniu chirurgiem nie kończąc gimnazjum idzie do pracy?

wiesz wychowałem sie w biednej rodzinie a jak miałem prace za prawie 5 tyś miesięcznie to raczej nawet MacGywera da sie złamać
teraz juz nie mam tej pracy.. nie mam praktycznie jak i za co żyć mam depresje myśli samobójcze..
jak cos ze sobą nie zrobie to na Powązkach wyląduje

No to sam widzisz musisz iść do szkoły średniej i na razie chociaż ją ukończ bo z wykształceniem podstawowym żadnej pracy w tym kraju nie znajdziesz no co najwyżej za 600 zł/mies. Musisz iść małymi kroczkami najpierw gim potem lo i na końcu studia.Jak co to pisz na gg podam Ci na pw

Ostatnia edycja:
No wiem thx ,własnie chciałem sie dowiedzieć czy są jakieś bariery do tego mojego marzenia jednak widzę ze żadnych niema
dzięki wielkie

nie martw sie ja cie troche rozumiem sama kilka lat temu skonczylam szkole by pojsc do pracy ale ukonczylam gimnazjum zrezygnowalam dopiero w liceum pozniej wrocilam do LO i jestem po maturze troche pozniej niz moi rowiesnicy ale na nauke nigdy nie jest za pozno wiec do roboty koncz gim.potem wybierz liceum najlepiej z profilem ktore cie przygotuje na ZAWOD czyli rozszezona chemia ,biologia potem maturka i dalej z gorki studia wiek nie ma znaczenia mozesz tez wybrac LO dla doroslych powodzenia

No tylko LO dla dorosłych, spox thx
a przy przyjęciu na studia patrzą sie czy kończyło sie LO dla dorosłych czy normalne ?

Patrzą tylko i wyłącznie na wyniki matury ale maturę będziesz miał na takim samym poziomie jak zwykli licealiści.

Nie załamuj się i nie rozczulaj nad sobą.Teraz nie jest ważne ,co było ,ale to, że chcesz coś dobrego dla siebie zrobić.Masz dopiero 19 lat, całe życie przed Tobą. Warto się uczyć i coś osiągnąć.Brawo. Skoro są licea dla dorosłych to myślę, że gimnazja też.W internecie napewno znajdziesz informacje na ten temat.Powodzenia.

No wiem juz zapisałem sie do gim dla dorosłych no i codziennie sie ucze po 4 h

Powrót