Pzu nie chce płacić odszkodowań

• Autor wątku Autor wątku Vilgasara
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vilgasara

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Jestem w PZU ubezpieczony już od ponad 20 lat .W marcu miałem wypadek złamałem nogę dość poważnie .Pogotowie mnie zabrało z ulicy ponieważ stało się to na ulicy. Jeden dzień wcześniej byłem na urodzinach no i jak to na urodzinach kilka drinków wypiłem a wiec jeszcze rano o 5;30 miałem trochę w organizmie alkoholu . Pogotowie zawiozło mnie do szpitala i zbadano mnie alkomatem i wykazało ze zawieram ślady alkoholu ale w papierach nie jest zapisane ile ,a teraz PZU chce abym doniósł papier ze szpitala ile miałem krwi w organizmie. CZY maja prawo tym bardziej ze w umowie nie ma nic w żadnym punkcie ze nie należy mi się odszkodowanie gdy będę pod wpływem .Tylko jest jeden a propos alkoholu gdy bym kierował samochodem lub innym pojazdem . Proszę o podpowiedz co mam zrobić .

Droga Pani. Bez wnikliwej lektury OWU nic nie wiadomo.
Proszę przeczytać i szukać regulacji dot. sytuacji gdy przyczyni się Pani do możliwości powstania szkody.

Vilgasara napisał:
CZY maja prawo tym bardziej ze w umowie nie ma nic w żadnym punkcie ze nie należy mi się odszkodowanie gdy będę pod wpływem .Tylko jest jeden a propos alkoholu gdy bym kierował samochodem lub innym pojazdem . Proszę o podpowiedz co mam zrobić .

Jak nie ma takiego wyłączenia odpowiedzialności to nie ma to żadnego znaczenia dla nich. Więc nie powinni. Biorąc pod uwagę pewien standard rynkowy, to uważam, że to wyłączenie jednak jest. Jednocześnie cudów nie ma, i jak szpital nie przeprowadził dokładnej morfologii to dostarcz całą kartę i tyle. Przecież nie ma innych dokumentów sporządzanych przez szpital. Wyniki badań przeprowadzonych są w karcie.

Powrót