PZU Przepuklina pachwinowa

• Autor wątku Autor wątku mikaelkooo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mikaelkooo

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Witam. Przebywam w szpitalu i będę miał operacje przepukliny. Mam dużo czasu do zabiegu także doinformowałem się jakie otrzymam świadczenia i jedynie za pobyt w szpitalu plus karta apteczna, ponieważ nie mam w polisie operacji medycznych a przepuklina pachwinowa nie jest trwałym uszczerbkiem.
Jednakże chciałbym wiedzieć czy jest możliwość udowodnienia ubezpieczalni, że przebytą choroba, operacja była wynikiem jakiegoś przebytego wypadku np dźwignięcie ciężkiej pralki. Tylko wiadomo planowo zostałem przyjęty i w dokumentacji też nie będzie nic pisało na temat domniemanego wypadku. Czy można coś wykombinować? W jakiś sposób tak by przebytą przepuklinę ubezpieczalnia potraktowała jako trwały uszczerbek?

Anna P. napisał:
Nie pomagamy w oszustwach
Gdy mam słyszeć tego typu odpowiedzi to dziękuję za udział Pani Ani. Wystarczyło napisać nie ma takiej możliwości
Trochę to lepiej brzmi niż oszustwo tak?
Gduby była Pani na moim miejscu też chciałaby się Pani dowiedzieć czy jest możliwość na dostanie więcej pieniędzy.

Dokładniej W OWU ubezpieczalnia ma przepuklinę jako trwały uszczerbek ale jako uraz. Mi się sama przepuklina też nie zrobiła tylko też od ciężkiej fizycznej pracy i dźwigania ciężkich przedmiotów jak w/w domniemanej pralki, zalozmy. Pytam o możliwość a nie o to, że tak zrobię!
I po rozmowie na infolinii Pani powiedziała, że była by wypłata z tego tytułu jednakże musiała by być jakaś dokumentacja medyczna lub dowód na to, że przepuklina pochodzi z zewnątrz np wypadek a nie jest po prostu zbiegiem okoliczności paru miesięcy np ciężkiej pracy wtedy fachowo nazywa się to chyba nawet przepuklina wysiłkowa. Tylko niestety takiej dokumentacji nie otrzymam z szpitala, czy jest inny sposób? Pytam kogoś innego..

Powrót