pzu wzywa mnie do zapłaty

• Autor wątku Autor wątku Anek11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anek11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
23.04.2017 z mojej winy jako pieszy doprowadziłem do wypadku z samochodem.14.10.2019 otrzymałem wezwanie do zapłaty odszkodowania, które pzu wypłaciło poszkodowanemu.Kwota wydaje mi się zbyt wysoka, ponieważ był to stary samochód, poza tym czy jeśli nie uciekłem z miejsca wypadku i byłem trzeźwy to czy to wezwanie jest zgodne z prawem. Dzwoniąc do pzu, nie mogłem uzyskać żadnych informacji jak tylko taką, że popełniłem straszne przestępstwo, nie rozumiem tego ponieważ z policji nie dostałem do tej pory mandatu.Czy miał ktoś taką sytuację nie wiem co zrobić, straszą, że jak nie wpłacę w ciągu 7 dni to będę miał windykację?

Przedstaw swoje prywatne ubezpieczenie OC a jak nie masz to możesz się nie zgodzić i sprawę rozpatrzy sąd.
Windykacja nic nie zdziała bez wyroku.

Pamiętaj, że nie placisz tylko za szkody na aucie ale rowniez za szkody zdrowotne, moze ktos musial zaczac sie leczyc psychiatrycznie, a moze musial wypozcyzyc pojazd zastepczy. to wszystko pokrywasz ty.

wezwanie jest do zapłaty za naprawę auta jest to wyszczególnione na wezwaniu. dzięki za odpowiedź

Powrót