rachunek bankowy za granicą RP - anonimowość

• Autor wątku Autor wątku night540
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
N

night540

Witam,
interesuje mnie założenie rachunku bankowego poza granicą RP gdzie moje dane osobowe czy transakcje dokonywane na r-ku bankowy nie będą udostępnione dosłownie nikomu (np. żaden Urząd Skarbowy nie mógłby uzyskać informacji lub Sąd). Byłby to rachunek bankowy 0% odsetek aby nie mieć zysku z środków na nim trzymanych. Dodam jeszcze apropo anonimowości... ważne aby było wykluczone, że np. sąd może zdecydować na odchylenie się od tajemnicy bankowej.

W jakim państwie jest to możliwe ? Jaki bank ? Jest w ogóle coś takiego możliwe ?
Bardzo mnie to ciekawi i pewnie ciężko może być wam mi pomóc ale mam nadzieję, że coś takiego gdzieś jest na świecie :)

Pozdrawiam,
R.L.

Ostatnia edycja:
Pytanie sugeruje zamiar ucieczki z majątkiem spod naszych systemów "kontroli i egzekucji".

Nie uzyska Pani takiej pomocy na forum prawnym.

chcę odłożyć sobie kwotę na "emeryture". Środki są z wynagrodzenia z których odprowadzam wszystkie składki. Chce odłożyć pieniądze które wykorzystam za około 25 lat.

Jaki mialby być cel ukrycia tych pieniędzy przed wzrokiem urzędu skarbowego czy sądu?
W Polsce może Pani założyć IKE, depozyt, konto oszczędnościowe, fundusz itd. Rozwiązań jest b. wiele.

Mnie przychodzą jedynie "mniej" legalne motywy do głowy przy zamiarze ukrywania dochodów przez urzędami czy sądami.. typu uniknięcie podatku od zysków kapitałowych, uniknięcie egzekucji z tych kwot w przypadku kłopotów z wypłacalnością..

W takich zapędach ja na pewno Pani nie pomogę.

miałąm na myśli wyprowadzenia środków co prawda nie duża kwota na "czarną godzinę". Pieniądze które zarobiłam na rachunek bankowy gdzie nie bede tego wliczać w majątek który posiadam (tak jakby tego nie było). Mogę jednocześnie zakopać to w ziemi ale ktoś przez przypadek mógłby się na to natknąć.

Nie pomagamy w ukrywaniu majątku.
Przykro mi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót