Radio Internetowe - kontrola

• Autor wątku Autor wątku djmentos
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

djmentos

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam.

Mam zakupione prawa autorskie dla rozgłośni internetowej i mam pytanie czy w mogę się spodziewać jakiejś kontroli? Jeśli tak to z jakiej organizacji? W przypadku, gdy inna osoba jest administratorem serwera, a prawa autorskie są zapisane na inną u kogo kontrola się pojawi?

U właściciela radia. Ale trudno powiedzieć, że pojawi się w domu. Adres właściciela nie jest przecież widoczny na stronie www. Poza tym, w domu i tak nie mogą tego zrobić. Raczej odbyło by się to drogą emailową. Przypominam, że umowę trzeba mieć zawartą co najmniej z trzema organizacjami zbiorowego zarządzania prawami autorskimi.

Wiem, pytałem kiedyś o radę tutaj i mamy zamiar podpisać umowę z trzema OZZ. A jak określić właściciela rozgłośni? Jest to osoba na którą są prawa, czy administrator serwera?

A co to będzie działalność gospodarcza czy kilka osób będzie po prostu hobbystycznie sobie takie radio prowadzić? W pierwszym przypadku na właściciela firmy lub spółkę, a w drugim to sobie sami musicie ustalić. Powinna być to osoba, która zajmuje się radiem, ale to jest właściwie Wasza sprawa.

Powrót