radiowy internet

• Autor wątku Autor wątku kamil220288
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil220288

Użytkownik
Odpowiedzi
58
witam w moim mieście jest sieć radiowego internetu
moje pytanie brzmi czy jeśli nie mam podpisanej umowy a mam dostęp do tej sieci to czy może mnie coś przykrego spotkać ze strony policjii np?
sytuacja wygląda tak że ta sieć nie wymaga żadnych nazw użytkownika ani haseł
co prawda komputer ustawiony na automatycznie pozyskiwanie adresu ip i DNS nie potrafi się podłączyć
ale załóżmy że ja przypadkiem znam DNS tej sieci
a adres ip to łatwo mozna znaleść
i ten internet w taki sposób mi działa wystarczy w połączeniach sieciowych wpisać odpowiednie numery i mogę się łączyć z internetem
według mnie działa to na zasadzie sieci bublicznej tak jak internet z punktów informacjii turystycznej np prawda?
skoro administrator sieci nie założył haseł ograniczeń żadnych to że tak powiem jego problem tak?

Jak właściciel roweru zostawi go w stojaku bez zamknięcia i ty go ukradniesz, to jesteś usprawiedliwiony, bo rower nie był zamknięty?

kamil220288 napisał:
załóżmy, że przypadkiem przeczyta to jakaś 'życzliwa' osoba i narobi ci kłopotów, a po adresie ip ciebie też łatwo znaleźć ;)
kamil220288 napisał:
skoro administrator sieci nie założył haseł ograniczeń żadnych to że tak powiem jego problem tak?
nic dodać, nic ując... administrator nie ma jak widać zielonego pojęcia o zabezpieczaniu sieci, ale nie w tym rzecz...
że tak powiem kwestia braku zabezpieczeń, to jego problem, a kradzież sygnału - twój :]

Oczywiście że możesz mieć i to duże
spodziewaj się przyjdzie do ciebie trzech panów sprawdzą komputer dyski itd

jest to już kradzież wiec jak najbardziej możesz mieć kłopoty jest to pewne
po co pisałeś o tym w necie

okey a sieci np publiczne?ta firma udostepnia takze w ramach gminy darmowy dostęp do internetu tyle ze punkt nadawczy ma mały zasięg zawsze mogę powiedzieć ze przypadkiem się pod inny podłączyłem a chyba nikt nie jest taki wredny i mnie nie zgłosi sam sobie odpowiedz czy masz w domu jakieś pirackie płyty? u każdego się coś znajdzie

najpierw piszesz, że
kamil220288 napisał:
co prawda komputer ustawiony na automatycznie pozyskiwanie adresu ip i DNS nie potrafi się podłączyć
a teraz, że
kamil220288 napisał:
zawsze mogę powiedzieć ze przypadkiem się pod inny podłączyłem
wiec coś tu nie gra... jeżeli podłączyłeś się przypadkiem, to jakim cudem znalazłeś adres i DNS, skoro jak sam piszesz wcześniej, komputer sam nie potrafi tego znaleźć??
kamil220288 napisał:
chyba nikt nie jest taki wredny i mnie nie zgłosi
nigdy nie mów nigdy... ;)
kamil220288 napisał:
sam sobie odpowiedz czy masz w domu jakieś pirackie płyty? u każdego się coś znajdzie
rozumiem, że u ciebie również?

sam sobie odpowiedz czy masz w domu jakieś pirackie płyty? u każdego się coś znajdzie

OOO
Zaczne od tego ze pomuwiłeś wszystkich uczestników tego forum i mnie też
Wierz co to jest pomówienie
Gdybyś zadał pytanie to co innego a ty twierdzisz że każdy to ma
Trzeba pierwsze coś udowodnić

Za pomówienie grozi kara do dwoch lat
Poza tym tą wypowiedzią sam się przyznajesz że posiadasz programy pirackie
Takie coś jest najgorsze co można zrobić ,
A więc sumując pomówienie wszystkich członków tego forum oraz przyznanie się do dwóch rzeczy
Pirackiego korzystania z internetu oraz posiadania pirackiego oprogramowania

Co rozumiesz pod pojeciem pomówienie ?

jestem administratorem sieci jesli dana siec ma wlaczony serwer dhcp i nie ma zadnych zabezpieczen to kazdy uzytkownik ktory polaczy sie z punktem rozgloszeniowym dostanie adres ip i dns wtedy dostaje normalnie dostep do sieci i korzysta z internetu

wiekszosc kart sieciowych zrobionych jest na tej zasadzie ze gdy zostanie ona wlaczona to domyslnie łaczy sie z punktem który ma najlepszy zasieg

bylo by inaczej gdybys dodał adres SSID do domyślnych profilów wtedy to juz jest kradzierz !!

od strony administratora namierzenie takiego delikwenta jest banalne :)

Powrót