Raport CIA

• Autor wątku Autor wątku 209880MO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
2

209880MO

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Ostatnio jest bardzo głośno o więzieniach CIA w Polsce i o opublikowanym niedawno raporcie ich dotyczących. Ja jednak wolę poznać inną opinię niż tę medialną. Czy faktycznie my, jako cały kraj możemy mieć przez to jakiejś konsekwencje? Nie muszę chyba mówić, że chodzi o prawne konsekwencje ;)

209880MO napisał:
Witam. Ostatnio jest bardzo głośno o więzieniach CIA w Polsce i o opublikowanym niedawno raporcie ich dotyczących. Ja jednak wolę poznać inną opinię niż tę medialną. Czy faktycznie my, jako cały kraj możemy mieć przez to jakiejś konsekwencje? Nie muszę chyba mówić, że chodzi o prawne konsekwencje ;)

Najpierw trzeba zacząć od zaznajomienia się z raportem, ja tego nie zdążyłem zrobić. Wierząc doniesieniom medialnym (tym raczej nieco bardziej wiarygodnym) nie ma w raporcie informacji o państwach itd więc w zasadzie nie ma jak na razie ku temu podstaw. Nie wiadomo co konkretnie się w Polsce działo.

Dlatego też się zastanawiam, czy mimo wszystkich domniemanych spraw, które podobno miały miejsce w Polsce, jest w ogóle sens oskarżać kogokolwiek i wysnuwać pochopne wnioski.

Powrót