M
marek.l5
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 472
Witam. Zakupiłem w internecie pralkę , metoda płatności raty allegro. Rozłożyłem na 36 rat , kwota raty 44,80. Co miesiąc konsekwentnie , spłacałem zadłużenie na podany rachunek bankowy. Pewnego razu , z mojej winy zapłaciłem dzień po terminie. Po kilkunastu dniach zadzwonił miły pan i poinformował mnie o zadłużeniu na moim rachunku. Byłem wtedy zdziwiony , ale poinformował mnie że wystarczy że wpłacę 1PLN , i będzie po sprawie. Natychmiast tego samego dnia wpłaciłem 1PLN , na rachunek bankowy od moich rat za pralkę.
Po klikunastu dniach otrzymałem sms - a , że na moim rachunku powstało zadłużenie w wysokości 9,02PLN. Byłem bardzo zdziwiony skąd wzięła się taka kwota. Zadzwoniłem na infolinię Alior Banku , i dowiedziałem się , że owe 9 złotych , to opłata za wcześniejszy telefon powiadamiający mnie o zadłużeniu w wysokości 1 złotego.
Czy Bank miał prawo w taki sposób postąpić ?
wiem , wiem odeślecie mnie do regulaminu , ale czytałem go , i nie potrafię nigdzie znależć , tego , że za tak małą kwotę potrafią pobrać tak wysoką kwotę.
Po klikunastu dniach otrzymałem sms - a , że na moim rachunku powstało zadłużenie w wysokości 9,02PLN. Byłem bardzo zdziwiony skąd wzięła się taka kwota. Zadzwoniłem na infolinię Alior Banku , i dowiedziałem się , że owe 9 złotych , to opłata za wcześniejszy telefon powiadamiający mnie o zadłużeniu w wysokości 1 złotego.
Czy Bank miał prawo w taki sposób postąpić ?
wiem , wiem odeślecie mnie do regulaminu , ale czytałem go , i nie potrafię nigdzie znależć , tego , że za tak małą kwotę potrafią pobrać tak wysoką kwotę.