Ratunkuuuu!! ;(

• Autor wątku Autor wątku Wojtek K.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Podatek od dochodów ze źródeł nieujawnionych = 75%.

mam papiery na pobyt za granicą łacznie 11 lat

a masz papiery ,że tam rozliczyłeś się z podatku z tego co zarobiłeś...?

By postawić kropkę nad "I" dodam, ze nie masz co, kolego, liczyć na przedawnienie roszczenia. Wierzyciel może doprowadzić do wznowienia egzekucji nawet już umorzonej. Byleby tylko zmieścił się w okresie przedawnienia. I wtedy wszystko zaczyna się od nowa bo nawet jeśli ta wznowiona egzekucja znowu skończy się umorzeniem to bieg przedawnienia rozpoczyna się od nowa.

Duże firmy, np. operatorzy komórkowi, w ten sposób cyklicznie rewitalizują stare egzekucje i opłaca im się to bo okazuje się, że człowiek przez te parę lat zdążył odbudować swoją sytuację majątkową i jest z czego ściągać dług.

Rada: znajdź pracę i spłać. Pomęczysz się rok a potem będziesz miał spokój. A jak to zostawisz to kiedyś może wrócić, jak złe wspomnienie. Dzisiaj to już nie te czasy żeby zniknąć bez śladu.

P.S.
Moja poprzednia wypowiedź jest skierowana oczywiście do założyciela wątku.

ok rozumiem, skoro to ma sie ciagnac tak w kołko to mi to pasuje, bo skoro sprawa moze byc umorzana i ponownie odswierzana to poczekam az w zyciu dorobie sie kasy i w tedy to splace, nie mam zamairay odkladac studiow zeby isc do pracy i splacac 4 tysiaki ktore sa dla mnie "niespodzianką" .. Opłaciłem sobie 2 grzywny tzn rodzice to zrobili 1500 zł az , ale tego w najblizszych latach nie tkne.. chyba ze bedzie mi grozic wiezienie..

Powrót