raty

• Autor wątku Autor wątku marson0404
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marson0404

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
witam taki mam problem :

za wielka prosba mojego znajomego wzielem na raty pilarke do drzewa bylo to na poczatku pazdziernika 2011... Zakupioną pilarke ma w posiadaniu moj znajomy za ktorego wlasnie wzielem ją na raty... Dnia 14 listopada dostalem pismo z banku ze zadna rata nie zostala jeszcze wplacona...Te raty mial splacac ten moj znajomy bo to on ma pilarke , bo to on mnie prosil o jej zakup , bo to on zarzekal sie ze bedzie splacal raty... Co ja mam teraz zrobic ??? raty sa zapisane na mnie , nie mam z tym moim znajomym kontaktu zadnego , na moje polaczenia on nie odbiera telefonu , on mieszka w sasiedniej miejscowosci na posesji biego pies , auta nie ma wiec nie moge go zastac itd Co robic? macie jakis pomysl abym nie wpadl w klopoty zwazane z tym ze on nie placi rat ( ktore mial placic , ale ktore to stoja na mnie)

Raty proszę spłacać - bo będzie Pan miał kłopot z bankiem.
A jak Pan to spłaci - to może Pan dochodzić od znajomego tej sumy.

Chyba nie ma wyjscia innego, musze isc do banku (KB) porozmawiac czy byłoby mozliwe zeby przesuneli mi splate rat na nestepny miesiac ...Obecnie nie pracuje i nie wyobrazam sobie jak mam splacac raty , czy jest mozliwe ze bank pojdzie ze mna na "ugode" i na pierwsza rate wyznaczy pozniejszy termin np za miesiac ? jak znajde prace?

Koniecznie pismo do Centrum obslugi Klienta Zagiel sa
ul. T Zana 39 A
20 - 601 Lublin.

prosze opisac swoja sytuacje i prosbe o INDYWIDUALNE PODEJSCIE DO KLIENTA i przesuniecie terminu platnosci rat.

Bedek ma racje. niesplacajac kredytu bedzie Pani miala wieksze klopoty. Dojda koszty upomnien, odsetek karnych, koszty tele3fonow windykacyjnych itp....
Pani dane sa aktualizowane w Biurze Informacji Kredytowej, co moze spowodowac ze bedzie Pani miala problemy z wzieciem kredytu w przyszlosci, jako nierzetelny Klient.

Teoretycznie Pani swiadomie podpisala umowe i nie ma zadnego tlumaczenia, ze znajomy, ze nie splaca, dlatego moja sugestia INDYWIDUALNEGO PODEJSCIA DO KLIENTA. W pismie koniesznie nr modulo lub numer kredytu.

Moze Pani takze poprosic o sporzadzenia aneksu do umowy. W tym aneksie zawrzec nowe terminy platnosci, ale to kosztuje 30 zł, o ile dobrze pamietam.

Bank wysyla do Pana dwa aneksy, jeden prosze podpisac i KONIECZNIE wyslac z powrotem do banku. drugi zostaje dla Pana.

Przepraszam ze wczesniej pisalam dla Pani, jakos mi sie pomieszalo ;-)

Ostatnia edycja:
Powrót