RE: odprawa za zerwanie umowy na czas nieokreślony

• Autor wątku Autor wątku m.przeradzki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

m.przeradzki

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
RE: odprawa za zerwanie umowy na czas nieokreślony

Dzień dobry.

Jestem nauczycielem. Otrzymałem trzymiesięczne wypowiedzenie stosunku pracy w związku z likwidacją szkoły. Przyznano mi sześciomiesięczną odprawę. Tu wszystko jest OK. Na chwilę obecną mam zagwarantowaną pracę w innej szkole. To też jest OK (nie wiem tylko, czy na czas nieokreślony, czy też co roku będą mi przedłużać umowę, bo to teraz modne).

Pytanie moje dotyczy takich kwestii:
1. Czy po otrzymaniu odprawy z tej szkoły, przy dalszym dłuższym zatrudnieniu w innej szkole (umowa na czas nieokreślony) będę mógł otrzymać odprawę przy zwolnieniu mnie, odejściu na emeryturę.

2. Czy po otrzymaniu odprawy z tej szkoły, przy dalszym dłuższym zatrudnieniu w innej szkole (umowa na czas określony) będę mógł otrzymać odprawę przy zwolnieniu mnie, odejściu na emeryturę.

3. Czy nie korzystniejsze byłoby przy zgodzie dyrektorów i mojej przeniesienie mnie do tej nowej szkoły.

Pytam, ponieważ słyszałem, że odprawę po zwolnieniu można otrzymać tylko raz w życiu. Znajomy odchodząc na emeryturę musiał podpisać oświadczenie, że nie wcześniej nie otrzymał odprawy z innych zakładów pracy.

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Powrót