RE: Taksówkarz a niekaralność

• Autor wątku Autor wątku aGhart
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aGhart

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2

No cóż,ja mam niestety trochę gorszą sytuację:zostałem w 2007r.skazany z art.178a na karę grzywny(uiściłem połowę dopiero)oraz utratę prawa jazdy na rok-pod koniec 2008 tuż przed odbiorem prawka otrzymałem informację że mogę odebrać licencję(wcześniej.czyt.przed wyrokiem- miałem promese)i.....no cóż zrobiłem najgłupszą rzecz jaką moggłem,ponieważ wiedziałem ,że z KRK otrzymam zaświadczenie o skazaniu mnie z art 178a(co dyskwalifikuje mnie jako taksówkarza)kupiłem gotowy blankiet,sfałszowany oczywiście i takowy przedstawiłem w urzędzie-sprawa się rypła i teraz zachodzę w głowę,po pierwsze czy można to jakoś załatwić z urzędem,ażeby sprawa nie trafiła do sądu?czy też pytanie,jakie mam szanse na wyrok w zawieszeniu i w jakiej wysokości-oczywiście teoretycznie.Mam dwoje dzieci,żona wiele nie zarabia i kilka kredytów do spłacenia.Proszę o pomoc.

To nie podlega prawu pracy. Sprawa dla prokuratora. Przenoszę na karne.

Czy można w takim razie zmienić tytuł postu na powiedzmy:Art.270-w związku z 178a-konsekwencje?

nie ma możliwości zeby urząd nie zawiadomił organów ścigania - jest to jego obowiązek wynikający z art 304 par2 kpk. przestęstwo to zagrożone jest karą od 3m-cy do 5 lat pozbawienia wolności - myślę, ze innej kary jak pozb wolności w zawieszeniu nie powinieneś dostać - a konkretnie jaką nie wiem, plus do tego zapewne grzywna.

Powrót