L
lolek1986
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Szukałem troche po tematach , znalazłem wiele odpowiedzidz ale chciałbym mieć klarowna odpowieć, bez prawnego języka. Minaowicie chodzi o to że jestem w UK i mam zamiar otworzyc mała gazetke regionalną, gdzie beda zamieszczane rózne artykuły, niestety jest tego tyle że np. recenzje filmowa czy recenzje płyty chciałbym po prostu wrzucić ze stronki internetowej, z tego co się doczytałem nie moge wrzucic całej recenzji, lecz tylko zastosowac forme cytatu.
1. Czy nawet jezeli podam źródło strony jest to wtedy łamania praw autorskich ??.
2. Następna sprawą jest to, że jezeli autor wyrazi zgode na umieszczenie jego recenzji w gazetce, to czy musimy spisywac jakąś umowe czy sam e-mail ze zgoda starczy ??.
3. mam pomysł aby wrzucić taki malutki dział jakby "przeczytane w sieci" gdzie wrzucałbym krótkie komentarze internautów na jakieś tematy dajmy na to z Onetu, czy jest to łamanie praw autorskich ??
4. jak jest ze zdjęciami, gdzie np mam zdjecie do recenzji, czy mogę je umieścić w gazetce
Z zaciekawianiem czekam na odpowiedź
Tomek
1. Czy nawet jezeli podam źródło strony jest to wtedy łamania praw autorskich ??.
2. Następna sprawą jest to, że jezeli autor wyrazi zgode na umieszczenie jego recenzji w gazetce, to czy musimy spisywac jakąś umowe czy sam e-mail ze zgoda starczy ??.
3. mam pomysł aby wrzucić taki malutki dział jakby "przeczytane w sieci" gdzie wrzucałbym krótkie komentarze internautów na jakieś tematy dajmy na to z Onetu, czy jest to łamanie praw autorskich ??
4. jak jest ze zdjęciami, gdzie np mam zdjecie do recenzji, czy mogę je umieścić w gazetce
Z zaciekawianiem czekam na odpowiedź
Tomek