S
studiomusic
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Dzień dobry mam następujące pytanie.
Na początku 2018r. zgłosiłem się do UP z ofertą pracy jako pracodawca.
Skierowali do mnie bezrobotnego z propozycją prac interwencyjnych (zwrot części poniesionych kosztów zus)
Zatrudniłem osobę na 10 miesięcy (umowa z UP 6 miesięcy refundacji kosztów)
Umowa kończy się 31 grudnia 2018
Okazuje się, że pracownik jest na prawdę solidny, sumienny i bardzo szybko się uczy nowych zadań. Chciałbym aby pracownik został na stałe (umowa na dłuższy czas bądź nieokreślony) i zastanawiam się czy przysługuje mi w takim wypadku np. refundacja kosztów wyposażenia/utworzenia stanowiska pracy ?
Czy można po prostu złożyć wniosek o doposażenie/stworzenie istniejącego stanowiska pracy ? Osoba może po wygaśnięciu umowy zarejestrować się w UP a ja mogę zatrudnić na podobnym stanowisku tylko w regulaminie UP jest napisane:
Czy to również tyczy się gdy umowa po prostu wygasła ?
Na początku 2018r. zgłosiłem się do UP z ofertą pracy jako pracodawca.
Skierowali do mnie bezrobotnego z propozycją prac interwencyjnych (zwrot części poniesionych kosztów zus)
Zatrudniłem osobę na 10 miesięcy (umowa z UP 6 miesięcy refundacji kosztów)
Umowa kończy się 31 grudnia 2018
Okazuje się, że pracownik jest na prawdę solidny, sumienny i bardzo szybko się uczy nowych zadań. Chciałbym aby pracownik został na stałe (umowa na dłuższy czas bądź nieokreślony) i zastanawiam się czy przysługuje mi w takim wypadku np. refundacja kosztów wyposażenia/utworzenia stanowiska pracy ?
Czy można po prostu złożyć wniosek o doposażenie/stworzenie istniejącego stanowiska pracy ? Osoba może po wygaśnięciu umowy zarejestrować się w UP a ja mogę zatrudnić na podobnym stanowisku tylko w regulaminie UP jest napisane:
Kod:
Podmiot dołącza oświadczenie o: niezmniejszaniu wymiaru czasu pracy pracownika i nierozwiązaniu stosunku pracy z pracownikiem
w drodze wypowiedzenia dokonanego przez podmiot
Czy to również tyczy się gdy umowa po prostu wygasła ?