Regres ciągle dopłaty do odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku dragon022
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dragon022

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam, czy ubezpieczyciel możne w nieskończoność przysłać pisma z żądaniem dopłaty do odszkodowania? Dostałem regres na 17tys. dogadałem się z ubezpieczycielem że zapłacę ustaloną kwotę jednorazowo 14tyś. i zapominany o sprawie i tak też zrobiłem, ale około co 4 m-ce dostaje nowe faktury i ze coś tam jest jeszcze naprawiane i muszę płacić, dwie już zapłaciłem pani powiedziała ze to już koniec ale gwarancji nie daje i znów dostaje kolejna fakturę do zapłaty. Czy można coś w tej sprawie zrobić?, wg mnie zostałem oszukany że jak zapłacę cała kwotę jednorazowo to jest po sprawie a teraz w sposób chamski ściągają resztę mniejszymi kwotami.

A jak wygląda twoja ugoda z ubezpieczycielem, na podstawie której zapłaciłeś te 14 tys? Nie ma w niej zapisu, że nie ta kwota wyczerpuje wszystkie roszczenia i innych już nie będzie?

Rozmowa była telefoniczna i tak się dogadaliśmy że to kończy sprawę, rozmowy niby nagrywają ale ja nie mam jej zapisanej. Nie wiem czy iść do prawnika i dochodzić się w sądzie ale z takim ubezpieczycielem ciężko będzie wygrać. Czy mam dopłacać w nieskończoność? To jak z chwilówką jakaś masakra.

Ostatniej dopłaty 390zł jeszcze nie zrobiłem a mam na to 14 dni w innym przypadku straszą sadem i dodatkowymi kosztami już przekroczyłem ten termin czy będą z tego większe problemy ?

Ostatnia edycja:
poszkodowany/ni występują do TU o dopłaty do odszkodowania. prowdopodobnie chodzi o ich zdrowie i proces leczenia. TU wypłaca bo to nie ich pieniądze a od Ciebie chce regresu. to wcale nie musi się szybko skończyć. jeśli problemy zdrowotne poszkodowanych będą się przeciągały a obstawiam, że będą to obstawiam, że czeka Cię jeszcze nie jedna opłata.

Koniecznie powinieneś po uiszczeniu kolejnej faktury dot zapłaty regresu do ubezpieczyciela zawrzeć ugodę koniecznie na piśmie że na ten moment kończą się roszczenia ubezpieczyciela względem ciebie

Powrót