Regulamin gry on-line

• Autor wątku Autor wątku Wujek sTefan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wujek sTefan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Mam pewien problem do którego nie zabardzo wiem jak się odnieść. Otóż sprawa wygląda następująco. Jest gra on-line o nazwie xxx. Grając w tą grę gracz łamiący jej zasady "gry" może zostać ukarany w postaci bana lub innych kar. Problem polega jednak na tym, że część regulaminu gry jest w języku Polskim a część w języku Angielskim. No włśnie i czy administrator blokując gracza ma prawa do zasłaniania się regulaminem w wersji angielskiej ?. Serwery gry stoją w Niemczech. Polska wersja regulaminu jest bardzo ogólnikowa i nie porusza wielu kwestji. Czy administrator może to zasłonić się regulaminem w wersji angielskiej ?. Moim zdaniem nie, ponieważ jak wiemy znajdujemy się w państwie polskim więc wszystkie regulaminy, przepisy itd... muszą być napisane w języku Polsim (język urzędowy). Co wy o tym sądzicie ?

nie masz racji... - ponieważ gra jest angielskojęzyczna i postawiona na serwerze w Niemczech to regulamin powinien być w języku angielskim i niemieckim. To ,że grają w daną grę obywatele innego państwa (np. Polski ,ale również Chin, Węgier, Turcji i innych )nie oznacza ,że "z urzedu" regulamin trzeba tłumaczyć na te języki...

Podobna sytuacja jest np. gdybyś chciał dokonać zakupu w sklepie internetowym np.l Brazylii (czy innym państwie) - też uważasz ,że ponieważ Ty chcesz coś kupić to właściciel sklepu MA OBOWIĄZEK tłumaczenia każdego napisu w swoim sklepie (w tym regulaminu) na język polski...?

Domyślam się o jaką grę chodzi, jej nazwa zaczyna się na literę T. A co jeśli serwer mimo iż stoi w Niemczech to jest skierowany do polaków mieszkających w Polsce i oprócz tego nieszczęsnego regulaminu korzystania z usługi wszystko inne jest przetłumaczone na język polski.

Tak mi sie wydawalo ze wiem jaka to gra (sam w nia gram). :)

Przy rejestracji nalezy potwierdzic zaznajomienie sie z regulaminem.
Skoro to zrobiles, to tlumaczenie ze "nie umiem po angielsku" jest naciagane.

Druga sprawa to forum tej gry. Sa na nim wytlumaczone praktycznie wszystkie elementy gry i regulaminu.

Jesli zlamales regulamin i zostales zablokowany, mozesz jeszcze kontaktowac sie z Administratorami i probowac sie dogadac (np. poprosic o jakis okres probny), ale na moj gust nie zmusisz ich do odblokowania konta.

zmiany regulaminu ???

Witam:)

Mam takie pytanie:D grając w każda grę przeglądarkową akceptujemy jej regulamin:D i musimy się do niego stosować co jeśli administracja zmienia regulamin wraz z aktualizacja gry i nie powiadamia o tym użytkowników czy administracja może karać graczy na podstawie nowego regulaminu skoro wiekowość graczy o nim nie wie a jedyne co akceptowali to stary regulamin??

... moze.

Choć dobrze by bylo gdyby o tym poinformowała.

aha:D

podsumowujac... uzytkownicy gier przegladarkowych nie maja zadnych praw a jezli maja i sa one zagwarantowane regolaminem...to i tak moze sie to w kazdym momecie zmienic:roll: wiec lepiej grac w trdycyjne gry:) bez adminow:D itp.

To nie do konca tak.

Przy kazdej zmianie regulaminu pojawia sie informacja o koniecznosci akceptacji nowego brzmienia.
Jesli nie akceptujesz to Twoje konto jest usuwane.

Dokladnie tak samo to dziala np. przy zmianie regulaminu w Allegro czy u operatora telekomunikacyjnego.

Jeśli tak informacja w grze sie nie pojawia...jedynie administracja rzuca info na forum gry:) ale wszyscy dobrze wiemy ze forum czyta możne z 10% graczy, oczywiście to optymistyczny domysł

spotkałem się już z tym, ze każda zmiana regulaminu była przedstawiona graczom w grze i albo się akceptowało nowy regulamin albo konto zostało usuwane:D tutaj natomiast czegoś takiego nie było jak to jest ze jedne gry się do tego stosują a inne nie?? jeśli to mija się z zasadami to czy mogę w jakiś sposób domagać się swoich praw?

Oprócz praw są jeszcze obowiązki, a takowy to przestrzeganie regulaminu ;-)
Tak więc pozostaje być na bieżąco z informacjami na forum gry.

Powrót