L
lisek_
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam. Dostałem bana w pewnej grze internetowej za używanie i rozpowszechnianie tzw. botów. Napisałem program (bota) i faktycznie wystawiłem go na allegro. Późnij aukcja została zamknięta przez administrację (to swoją drogą). Założyłem później kolejne konto, i również dostałem bana-ten sam powód:
W regulaminie nie ma nic na temat tworzenia botów do gier, tylko jego używanie. Gdyby to było zwykłe konto to bym się nawet nie spierał, tylko wykupiłem konto premium(w sumie nie jest to strasznie duża suma ale chcę wiedzieć z czystej ciekawości czy nie ma tu jakiegoś przekrętu) i utraciłem te pieniądze. Operator jako uzasadnienie bana napisał:
Wynika z tego że na żadnej podstawie moje (i nie tylko) konto może zostać zbanowane i nikt za to nie odpowie, bo administrator ma takie prawo. Czy jest to zgodne z polskim prawem? Bez udowodnienia, tylko na podstawie domysłów można pozbawić ludzi pieniędzy. Na pierwszym koncie używałem bota, nawet nie zaprzeczałem i nie ma do nich nic, ale ta sytuacja za bezpodstawne zbanowanie mnie delikatnie mówiąc zdenerwowała. Pozdrawiam i liczę na wasze wypowiedzi. Od razu mówię że nie mam zamiaru się sądować tylko jestem ciekawy. Pozdrawiam i czekam na odp.
Kod:
wykorzystywanie botów, tworzenie botów do gry
W regulaminie nie ma nic na temat tworzenia botów do gier, tylko jego używanie. Gdyby to było zwykłe konto to bym się nawet nie spierał, tylko wykupiłem konto premium(w sumie nie jest to strasznie duża suma ale chcę wiedzieć z czystej ciekawości czy nie ma tu jakiegoś przekrętu) i utraciłem te pieniądze. Operator jako uzasadnienie bana napisał:
Kod:
§4 Działania zabronione
I. Zabrania się wpływania przy pomocy urządzeń, bądź programów na przebieg gry oraz funkcjonowanie serwera w inny sposób niż jest to przewidziane przez autorów gry.
IV. Zabrania się używania jakichkolwiek programów samo aktualizujących się lub zastępujących działanie człowieka (np. tzw. Boty).
§5 Ograniczenia
III. Administrator ma prawo do czasowego bądź trwałego zablokowania konta, w szczególności w przypadku złamania którejkolwiek reguły ROWU. Czas oraz zakres takiego zablokowania zależy od decyzji Administratora.
I jak pisałem wyżej, nadal będą blokowane konta. Nawet jeżeli będzie tylko przypuszczenie używania lub sprzedaży przez ciebie botów
Wynika z tego że na żadnej podstawie moje (i nie tylko) konto może zostać zbanowane i nikt za to nie odpowie, bo administrator ma takie prawo. Czy jest to zgodne z polskim prawem? Bez udowodnienia, tylko na podstawie domysłów można pozbawić ludzi pieniędzy. Na pierwszym koncie używałem bota, nawet nie zaprzeczałem i nie ma do nich nic, ale ta sytuacja za bezpodstawne zbanowanie mnie delikatnie mówiąc zdenerwowała. Pozdrawiam i liczę na wasze wypowiedzi. Od razu mówię że nie mam zamiaru się sądować tylko jestem ciekawy. Pozdrawiam i czekam na odp.