Regulamin konkursu - co to oznacza?

• Autor wątku Autor wątku Ojty
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Ojty

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Czołem,

czy ktoś mógłby mi wyjaśnić prostymi słowami co oznaczają te zapisy w regulaminie konkursu poetyckiego? Szczególnie fragmenty podkreślone przeze mnie, ale całość jest dla mnie nieco zagmatwana.

"4. W przypadku nagrodzenia lub wyróżnienia moich wierszy, wyrażam zgodę na ich opublikowanie w wydawnictwie pokonkursowym. Jednocześnie udzielam niewyłącznej jednorazowej nieodpłatnej licencji na czas nieoznaczony oraz bez ograniczeń terytorialnych na wykorzystanie ww. wierszy na następujących polach eksploatacji:
a) w zakresie utrwalania i zwielokrotniania – zwielokrotnienie dowolną techniką, w tym techniką drukarską, cyfrową i reprograficzną, a także na dowolnych nośnikach,
b) w zakresie obrotu egzemplarzami – wprowadzanie do obrotu we wszelkich kanałach dystrybucji, najem, dzierżawa i użyczenie egzemplarzy,
c) w zakresie rozpowszechniania w inny sposób niż wskazany powyżej w podpunkcie b) – nadawanie, reemitowanie, odtwarzanie, udostępnianie publicznie w taki sposób, aby każdy mógł mieć do utworu dostęp w miejscu i czasie przez siebie wybranym."

Pozdrawiam :)

Powrót