C
Cinkaa
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 41
- Autor Autor
Kulą, może - ale w płot nie trafiłeś.ffenix napisał:Jak kulą w płot...
Art. 178a. Kodeksu Karnego
§ 1. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Kto, znajdując się w stanie nietrzeźwości lub pod wpływem środka odurzającego, prowadzi na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub w strefie ruchu inny pojazd niż określony w § 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Gdzie tu jest ZAKAZ jazdy pod wpływem?
Tu jest mowa o karze jaka grozi komuś kto popełni ten konkretny czyn.
Nie zakazuje czynu.
Właśnie o to chodzi - że nie ma zakazu, a czyn niedozwolony.
Chciałam poznać prawo które zakazuje mi wolności słowa na publicznym forum dyskusyjnym.
Chciałam poznać prawo które pozwala administratorowi ustalić regulamin tak żebym, na tym konkretnym forum nie miała prawa o czymś dyskutować w miejscu przeznaczonym do dowolnej dyskusji.
Chciałabym poznać zapis prawny dający komuś innemu prawo do ukarania mnie za korzystanie z prawa do wolności słowa.
Skoro administrator forum publicznego jest zobowiązany do przestrzegania prawa i nie może go łamać, działać wbrew prawu (Bo nie może jak tu ustaliliśmy np głosić treści niedozwolonych - czy jednak może?) to dlaczego nie jest tak samo zobowiązany do poszanowania prawa użytkowników do wolności wypowiedzi?
Musi przestrzegać zapisów prawa i Konstytucji czy nie musi. Czy musi tylko trochę albo tylko czasami?
Ostatnia edycja: