regulaminy serwerów mmo

• Autor wątku Autor wątku positiveMean
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

positiveMean

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Każda z oficialnych gier MMO ma regulamin obiegający na kilka stron A4, zaś serwery prywatne dosłownie kilkanaście punktów. Szukaliśmy luk w takich regulaminach. Ciekawi mnie czy to co znaleźlismy choć w małym stopniu przydatne dla innych graczy, a kompromitujące i obciążające administracje takich prywatnych serwerów.

Item-Shop
1. Item Shop to wirtualny sklep, w którym Użytkownik wymienia Smocze Monety na wybrane przez siebie przedmioty lub bonusy, które wspomagają jego rozgrywkę na Serwerze.

2. Korzystanie z Item Shopu to dobrowolna dotacja wysyłana przez Użytkownika, aby wspomóc Serwer.

3. Administrator nie odpowiada za problemy związane z dobrowolną dotacją. W przypadku jakichkolwiek problemów Użytkownik ma obowiązek kontaktować się bezpośrednio z usługodawcą poprzez formularz dostępny na jego stronie internetowej: ***.pl

4. Administrator informuje, iż w przypadku zamknięcia Serwera nie jest zobowiązany do zwrotu jakichkolwiek kosztów poniesionych przez Użytkowników.

Jeżeli uzytkownik dokonał "dobrowolnej dotacji" po czym otrzymane "smocze monety" wymienił na przedmiot lub bonus zapewniający mu przy zakupie 30 dni rozrywki w postaci posiadania tego przedmiotu (premium), w razie blokady konta za nieprzestrzeganie regulaminu (używanie nielegalnego oprogramowania) administracja nie powinna zwrócic użytkownikowi wydanej należności , bądź pozwolić kontynuowac dalszą rozgrywkę?

Jedyny punkt w regulaminie mówiący o stracie wydanych pieniędzy przez użytkownika to: 4. Administrator informuje, iż w przypadku zamknięcia Serwera nie jest zobowiązany do zwrotu jakichkolwiek kosztów poniesionych przez Użytkowników.
Cały regulamin serwera: ***mod***

Więc tak: próba mojego odwołania od bana zakończyła się fiaskiem, a jak to już powiedziałam, że prosić nie będę więc zaczęłam szukać, pytać gdzie tylko można i znalazłam droga administracjo kilka niedociągnięć w sytuacji jakiej się obecnie znajdujemy. Powiem, że kilka głów długo nad tym myślało i próbowało pomóc ze skutkiem pozytywnym myślę( co się okaże mam nadzieję niedługo) Z regulaminu ItemShop wynika (każdy z nas z regulaminem się zapoznał) zakup SM to dowolna dotacja na serwer, jednakże oprócz przedmiotów możemy zakupić także VIP ( Zakupiono Rękawice złodzieja w strefie VIP ) (ja między określeniem VIP i Premium wielkiej różnicy nie widzę). Opis przedmiotu zakupionego w strefie VIP mówi o trzydziestu dniach. Co za tym idzie w trakcie tego to zakupu zawarłam umowę z ***.pl zapewniającą mi 30 dni rozrywki, której już od dwóch dni nie doświadczam. Banując moje konto czy to za przestrzeganie regulaminu bądź nie, ***.pl nie wywiązuje się z umowy zawartej podczas zakupu w strefie VIP. Podobne sytuacje miały miejsce w dużo większej firmie, którą na pewno wszyscy znamy "Wargaming" gdzie to gracze z kontami premium byli banowani dostawali całkowity zwrot należności jaki zapłacili. Tutaj posłużę się cytatem z artykułu, który dostałam od ludzi, którzy zajmują się podobnymi sytuacjami.:

"We are gathering a group of european lawyers to put up a case against Wargaming and other companies. Start with sending a ticket to paypal or the company you paid your premium account and make a complaint e.g. Wargaming isn't providing the service they are saying and they are scamming you money. Ask for a full refund. European laws are supporting this and they will have to respond. They should give you an detailed comment why you are banned and refund the resting money as they are stopping the service you paid for.

We even gonna start a case for the european court as Wargaming is not threathing everybody the same way. We have intern documents from wargaming programmers showing they randomly pick out people to ban because they got a replay sended by another player and they suspect the use of forbidden mods. They just base their dicissions on what other people say.

We wanna gather as much people as we can to show in court this is a hughe scam of players while they let the paying modpack users (b4it, shaytan, darkteam,....) just play without banning. WHy ??? because Wargaming is taking money from those modmakers and get a no ban in return !!"

Czy jest w tym choć trochę logiki i czy stanowi to o racji gracza? Proszę o zapoznanie się z tematem. Bardzo jesteśmy ciekawi.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót