Regularne blokowanie dojazdu do posesji

• Autor wątku Autor wątku evanovsky
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

evanovsky

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Witam wszystkich grupowiczów :)

Zwracam się jednocześnie z prośbą oraz zapytaniem, w jaki sposób mogę rozwiązać zaistniałą sytuację:

Jestem przedsiębiorcą, obecnie przygotowuje nowy lokal pod działalność gospodarczą. Kluczowym faktem jest to że posiadam swój własny prywatny parking który przynależy do lokalu.

Posesja jest całkowicie ogrodzona a wjazd na mój parking odbywa się przez bramę która codziennie jest blokowana przez inne pojazdy.

Na bramie zawisła tablica "ZAKAZ PARKOWANIA" , to nie rozwiązało problemu bo co prawda brama jest wolna od samochodów ale tuż obok bramy wjazdowej - około 1 metr, samochody tak parkują że przejazd do swojej posesji mam całkowicie nie możliwy. Jestem uwięziony na własnej posesji. :confused:

Przyjeżdżam rano, okej jest pusto, wjadę na swój parking, ale za 2-3 godziny jestem kompletnie zblokowany że ani nie moge wyjechac ani nikt nie moze do mnie przyjechac. :-x

Czasem udaje mi się dorwać kierowców tych samochodów i próbuje tłumaczyć że tutaj musi być zostawione jakiekolwiek miejsce na dojazdy do mojej posesji. Niestety osoby z tych samochodów nie są skłonne do rozmów.
Z drugiej strony nie mam całego dnia żeby stać i pilnować drogi wyjazdowej z parkingu.

Co polecacie zrobić w tej sytuacji? Czy mogę się zwrócić do miasta o pomoc w tej sytuacji? Albo wprowadzić jakoś drogę pożarową która umozliwi mi dojazdy?

Dodam że nie długo moja firma zacznie funkcjonować i nei wyobrazam sobie ze przyjedzie do mnie klient a za godzine nie bedzie mial mozliwosci wyjazdu.

Podkreślam że nie chce stać cały dzien przed parkingiem i strzec tego miejsca i dzwonic po staz miejską tylko szukam prawnego / administracyjnego rozwiązania. Dodam że jest to centrum miasta.

Proszę o pomoc , z góry dziękuję.

Tak, moja posesja jest na samym końcu tej drogi, wiele pojazdów dojeżdża do "końca drogi" i robi tam sobie parking.

Tak na szybko:

Art. 90. Kodeksu wykroczeń
§ 1. Kto tamuje lub utrudnia ruch na drodze publicznej, w strefie zamieszkania lub strefie ruchu, podlega karze grzywny do 500 złotych lub karze nagany.
§ 2. Jeżeli wykroczenia, o którym mowa w § 1, dopuszcza się prowadzący pojazd mechaniczny,
podlega karze grzywny nie niższej niż 500 złotych.

Wydaje mi się, że jedyną 'permanentną' opcją byłoby umieszczenie znaku np. o zakazie parkowania z pewnymi wyłączeniami na drodze, natomiast tu musiałbyś sobie poszukać informacji w internecie do kogoś się zwrócić, z jakim wnioskiem itp.
Na pewno nie jest to szybkie rozwiązanie, ani na 'juz'

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Powrót