rejestracja auta z niemiec - pytanie..

• Autor wątku Autor wątku roman75
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

roman75

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam, mam pytanie. Kupując auto z zagranicy w tym wypadku auto z Niemiec z datą wymeldowania auta w roku 2006 przewidywane są jakieś problemy w urzędach, że auto długo nie było rejestrowane? Szukałem w internecie i nie ma nic na ten temat. Proszę o szybką odpowiedź

Musisz wyrobić nowe papiery,na te stare auta nie zarejestrujesz.

co musze wyrobic? mam brif duzy i maly z pieczatkami wyrejestrowania auta z niemiec

caro55, jakie dokumenty i gdzie musze wyrobic te dokumenty? prosze o pomoc pilną

Pisałam Ci na priva.Gdzie chcesz to auto zarejestrować?W Polsce?
Weż te papiery,które masz i idż do Urzędu Komunikacji(chyba tak to się nazywa).Tam dowiesz się od kompetentnej osoby.Z tego co było kiedyś,należało kupić tablice próbne,by dokonać odbioru auta w celu zarejestrowania go.Sprawdzają m.innymi numery podwozia,silnika (sprawdzają też po tych numerach,czy auto nie było zgłoszone jako skradzione).

Nie wiem jak jest z Urzędem Celnym-od nich trzeba też mieć świstek,że kwestia importu auta jest ok.

Tak jak pisałam-idż do odpowiedniego Urzędu,bo na forum możemy sobie pogadać i pogdybać.Pozdrawiam

jak mam brify z pieczątkami wyrejestrowania auta z niemiec kluczyki i ayto oraz papiery jak ksiażeczka ubezpieczeniowa i faktury za cześci to auto nie może być chyba kreadzione co?

Słuchaj chłopie,skoro o coś pytam,to oczekuję odpoweiedzi-gdzie chcesz to auto zarejestrować?????:mad:

A Briefy i pieczątki nie są dla mnie wyrocznią!Nie takie cuda widziałam.
Pozdrawiam

Witam,
zrób tak jak pisałam Ci wczoraj o 16:33

Powodzenia

Przepraszam,pomyliłam się-miało być; 17:33.

Jeszcze nie zameldowałeś?Co powiedzieli w Urzędzie?

wszystko juz wiem

Ostatnia edycja:
potrzebna mi jest taka umową w której zlecam komuś rejestracje i poszczególne zadania związane z rejestracja auta oczywiście za wynagrodzeniem tylko nie bardzo wiem jak ona się nazywa :confused: podrzuci mi ktoś linka albo nazwę takiej umowy?? Z góry dzięki

Powrót