rejestracja domeny i niepoprawne dane

• Autor wątku Autor wątku Lukaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukaz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam!

Czy podanie danych, które są błędne rejestrując domenę może ponieść za sobą jakieś konsekwencje? Nie chodzi mi tutaj o konsekwencje typu: zawieszenie usługi tylko o konsekwencje prawne.

Proszę nie piszcie tekstów typu "dlaczego nie chcesz podać danych", "trzeba podawać prawdziwe dane" tylko proszę o odpowiedz.

a co to znaczy błędne zarejestrować domenę? przy rejestracji podać "lewe" dane w celu wyłudzenia za darmo usługi?

Jednym słowem... zadam to niechciane pytanie "dlaczego nie chcesz podać danych".

Markiz32 napisał:
a co to znaczy błędne zarejestrować domenę? przy rejestracji podać "lewe" dane w celu wyłudzenia za darmo usługi?
Jakie wyłudzenia? Usługę dostaje się po opłaceniu. Jak napisałeś "lewe" dane to nie są dane innej osoby, tylko po prostu bezsensowne zmyślone dane.

@Colder: Ok, dawno temu zarejestrowałem domeny i bezsensownie wpisałem te dane, nie wiedziałem wtedy, że nie można tych danych zmienić tak po prostu. I teraz dostałem e-mail'a, że dane nieprawidłowe oraz, że usługa może zostać zawieszona a nie chcę stracić tych domen oraz nie chce mieć problemów. Wiem głupota prowadzi do takich właśnie sytuacji. Firma co prawda napisała, żebym przesłał skan dokumentu, ale chciałbym wiedzieć czy z tego tytułu mogę mieć jakieś problemy?

Jak masz kod do domeny (czasem zwany: secret) to możesz zmienić dane rejestracyjne i kontaktowe.

drzemik napisał:
Jak masz kod do domeny (czasem zwany: secret) to możesz zmienić dane rejestracyjne i kontaktowe.
Wiem o tym, ale kod authinfo nie tak łatwo otrzymać dla domen .pl.

Powrót