Rejestracja działalności + oferty banków

• Autor wątku Autor wątku LKa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

LKa

Użytkownik
Odpowiedzi
56
Witam,

Kilka dni temu zacząłem proces rejestracji działalności gospodarczej. Pierwszy krok to wizyta w Urzędzie Miasta i uzyskanie wpisu do Ewidencji Działalności Gosp. Gdy złożyłem odpowiedni wniosek, jakieś 3 godziny po tym fakcie, zatelefonowała do mnie pani z Banku Zachodniego...

[cytat:20ozxc1j]Dzień dobry, że tak powiem, dostałam cynk, że zaczyna pan być biznesmenem...[/cytat:20ozxc1j]

...z 5 minut wciskała mi konto i namawiała żeby do niej przyjść. Zdziwiło mnie trochę jak szybko informacje o nowej działalności się rozchodzą jednak dałem spokój. Niestety dzisiaj listonosz przyniósł dwie wypchane ulotkami oferty innych banków :x Zaczyna mnie to trochę irytować. Zapewne osoba zajmująca się rejestracją działalności ujawniła moje dane zaprzyjaźnionym osobom, które dostają prowizje za wciśnięcie konta. Przekazane informacje to imię, nazwisko, adres, numer telefonu. Nie rozumiem takiej samowolki w urzędach i już postanowiłem, że jeśli przyjdzie więcej ofert to napiszę skargę lub, jeśli jest podstawa, zgłoszę się do prokuratury. Moje pytanie brzmi: jest podstawa pisać zawiadomienie do prok? Jeśli tak to jaka podstawa prawna? Jaka jest szansa, że taka sprawa zostanie poważnie potraktowana przez prokuraturę?

Powrót