Rejestracja motoroweru z francji

• Autor wątku Autor wątku gronek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gronek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Mam takie pytanie. Mam możliwość zakupu motoroweru sprowadzonego z Francji. Nie jest on zarejestrowany w Polsce. Sprzedający posiada taką dokumentację:
- ksero briefu
- orzeczenie z francuskiej policji, iż motorower nie jest kradziony i nie zalega z płatnościami bankowymi
- umowę kupna/sprzedaży
Czy jest możliwe zarejestrowanie motoroweru w Polsce na podstawie wyżej wymienionych dokumentów. Proszę o możliwie szybką odpowiedź.

czy to aby na pewno motorower z francji? tam nie ma briefów zresztą w niemczech jak by był taki motorower zarejestrowany miałby tylko poświadczenie techniczne czy karta techniczna jakoś tak to się nazywa.
z którego roku jest ten motorower?

Witam panowie.

Z góry przepraszam że odkopuje tak stary bo 2-letni temat, ale pomyslałem po co pisać nowy jak ten się jeszcze może przydać.

Więc do rzeczy.

Kupiłem motorower sprowadzony z Francji.

Dokumenty jakie do niego mam to dowód francuski (chyba bo napisane jest na nim "Certificat d'immatriculation" w tle posiada most)
oraz umowę kupna sprzedaży z osoba która go sprowadziła.
Na dole dowodu jest napisane export pologne i nazwisko osoby która go przywiozła - z nim mam umowę.

Moje pytanie brzmi czy muszę mieć fakturę / umowę z Francji że właściciel francuz sprzedaje polakowi (temu co ja z nim mam umowę) ??

Czekam na odpowiedź.

Powrót