rejestracja pojazdu

• Autor wątku Autor wątku Hitchoco
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hitchoco

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam,
zakupiłem auto od firmy na fakturę VAT i mam problem z jego rejestracją
Auto sprzedał mi własciciel firmy, który jest współwłascicielem auta, a jego zona jest włascicielem. Auto przekazali sobie jako wspólnota małżeńska. I teraz jaki dokument muszę mieć, żeby to auto zarejestrować? Kobieta w urzędzie nie była mi w stanie pomóc.

Ja na to żadnego papieru nie mam, mnie tylko dotyczy problem ze współwłaściciel wystawił fakturę ze swojej firmy, a właścicielem jest żona, która ma swoją firmę

Czyli kupiles pojazd od kogo ? od wlasciciela nie…. to juz wiemy.

Kupiłem pojazd od współwłasciciela, męża włascicielki, co jest wpisane w dowód rejestracyjny, natomiast fakturę vat wystawił mąż współwłasciciel przez swoją firmę.

w dowodzie jest osoba fizyczna

więc mam fakturę z osobą która widnieje w dowodzie jako współwłasciciel, i nie chcą mi zarejestrować auta, czyli konieczne jest wystawienie faktury przez osobę, która widnieje jako własciciel? nie mozna jakiegoś oswiadczenia dodać ze ta osoba wyraża zgodę na sprzedaż auta?

Ja sprzedawałam tak auto (tj. ja i mąż byliśmy właścicielami, auto było wprowadzone do majątku mojej firmy). Wystawiłam fakturę, a na dole faktury mój mąż napisał oświadczenie, że wyraża zgodę na tę sprzedaż jako współwłaściciel i podpisał. I tyle.

Powrót