Rejestracja SP zoo w KRs

• Autor wątku Autor wątku xmatrix666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xmatrix666

Witam,
z racji mojego mlodego wieku(21l) i wielkiego zapału postanowilem zarejestrowac spółke zoo samodzielnie w KRs. Dostałem zarządzenie o zwrocie wniosku i stad moje pytania:
-czy musze złozyc wniosek na nowo czy wypenic formularz w ktorym był bład i odesłanie go do sądu?
- KRS WK w polu 3 czesci I.2.
w akcie notarialnym moja spółka ma dwóch współników z czego ja jestem ustanowiony prezesem pierwszego zarzadu. co w zwiazu z tym powinienem wpisac w ww pole?
-KRS W3 pole 50 czesci c8. najprawdopodobniej przekreslilem to pole gdyz nikt nie wniosl aportu do spółki
-KRS WE pola 9 I.2 oraz I.1
nadto mam dołączyc zgłoszenie danych płatnika składek w rozumieniu przepisów ubezpieczen spolecznych wzglednie oswiadczenie o braku???:? nie rozumiem o co chodzi

bardzo prosze o pomoc i z góry dzieki:help:

xmatrix666 napisał:
Witam,
-czy musze złozyc wniosek na nowo czy wypenic formularz w ktorym był bład i odesłanie go do sądu?
Jeśli sąd nie odesłał jeszcze dokumentów, to wystarczy złożyć poprawiony formularz i pismo przewodnie z wnioskiem o zaliczenie formularzy, dokumentów i opłat z poprzedniego wniosku.
- KRS WK w polu 3 czesci I.2.
w akcie notarialnym moja spółka ma dwóch współników z czego ja jestem ustanowiony prezesem pierwszego zarzadu. co w zwiazu z tym powinienem wpisac w ww pole?
Sposób reprezentacji to zasady składania oświadczeń woli za spółkę przez zarząd. Jeżeli w umowie spółki nic na ten temat nie ma, to należy postąpić na dwa sposoby:
jeżeli umowa wprost przewiduje wyłącznie zarząd jednoosobowy, to wystarczy wpisać "Członek zarządu samodzielnie"; jeśli natomiast możliwe jest ustanowienie zarządu wielosoosobowego, to należy podać sposób reprezentacji z art. 205 § 1 ksh
-KRS W3 pole 50 czesci c8. najprawdopodobniej przekreslilem to pole gdyz nikt nie wniosl aportu do spółki
Pole 50. to waluta. Należy podać PLN.
-KRS WE pola 9 I.2 oraz I.1
Pouczenie jest chyba jasne. Czego nie rozumiesz? Te same wartości masz na liście wspólników, którą podpisałeś.
nadto mam dołączyc zgłoszenie danych płatnika składek w rozumieniu przepisów ubezpieczen spolecznych wzglednie oswiadczenie o braku???:? nie rozumiem o co chodzi
Jeżeli spółka jest płatnikiem ZUS, to masz dołączyć druk ZUS ZPA. Jeżeli nie, to wystarczy złożyć oświadczenie, że spółka nie jest płatnikiem.

W polu 50 KRS w3 wpisałem PLN. w uzasadnieniu bylo: wysokość kapitału również kwotowo.
czyli pod nazwą waluta mam wpisać słownie piec tysiecy złotych polskich???

Powrót