Rejestracja w home office!!!

• Autor wątku Autor wątku zlota1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zlota1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam pytanie w sprawie home office.Jestem w Anglii juz kilka lat. Wczesniej czesto zmienialam prace,a raczej agencje, ktore wymagaly wysylania HO, wiec robilam to za kazdym razem. Nastepnie osiadlam w pracy na dluzej (14 miesiecy), ale nie pamietam czy wysylalam HO, jesli tak, to oznaczaloby to, ze nie musze wysylac juz wiecej papierow rejestrujacych.Zaznacze jeszcze, ze w tym czasie pobieralam Working Tax Credite, ktory chyba wymaga rejestracji u aktualnego pracodawcy.(?). Nastepnie kolejny raz zmienilam prace, jestem zatrudniona juz ponad rok i tu na pewno nie wyslalam HO. Obecnie jestem w zaawansowanej ciazy, niedlugo bede chciala sie starac o benefity i tu pojawia sie problem. Po pierwsze, chcialabym sprawdzic, czy powinnam byla sie zarejestrowac u obecnego pracodawcy? Jesli tak, to czy moge teraz wyslac papiery i jaka date rozpoczecia pracy powinnam wpisac, rzeczywista, czyli kwiecien 2009? Czy moga by konsekwencje tak poznego wyslania? Czy jesli beda jakies problemy, bede mogla sie starac o benefity na podstawie rejestracji mojego partnere? Nie wiem co mam robic, boje sie, ze strace mozliwosc dofinansowania.Z gory dziekuje za odpowiedz.

Ja sie rejestrowalam po roku od podjecia pracy ,nie bylo zadnych problemow.A swoja droga w benefitach i tak nie maja pojecia ze po 12 miesiacach pracy my Polacy nie potrzebujemy takiego certyfikatu.Jesli chodzi o working tax to u mnie nie wymagali HO zreszta z tego co wiem to ich interesuja zarobki i ilosc godzin przepracowanych.

Nas niestety poprosili o wysłanie HO i dopiero po tym working taxy zostaną wypłacone.

Powrót