rejestracja w Powiatowym Urzędzie Pracy

• Autor wątku Autor wątku gabolka21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gabolka21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Czy jako absolwentka szkoły średniej mogę się zarejestrować w PUP?
Od października chcę kontynuować naukę na uczelni wyższej, w trybie stacjonarnym.

Zastanawiam się nad rejestracją w PUP, ponieważ chce podjąć prace sezonową na wakacje, ale przede wszystkim zależy mi na bezpłatnych kursach organizowanych prze urząd pracy.
Czy mogę z tego skorzystać?

Z góry dziękuję za info :ooo:

hmm...w wakacjie mozesz sie zarejestrowac dlatego ze niebedziesz uczeszczac do szkoly,ale raczej w pazdzierniku bedziesz musiala sie wyrejestrowac z powodu podjecia nauki

Jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Skończyłam właśnie liceum i też postanowiłam zarejestrować się w PUP jako bezrobotna. Ale że wcześniej nie miałam styczności z takim czymś to szukałam pomocy...i znalazłam taką infolinię urzędów pracy Zielona Linia - 19524 i podpytałam to o różne kwestie i oto czego się dowiedziałam:):
1) można się zarejestrować jak najbardziej jako osoba bezrobotna
2) będę musiała się wyrejestrować tylko jeśli pójdę na studia dzienne (na zaocznych mogę dalej być zarejestrowana) to dla mnie duży plus bo mogłabym np. dalej być na stażu

A co do tego jakbyć chciała podjąć prace sezonową na wakacje to byś musiała się niestety wyrejestrować z UP na czas wykonywania takiej pracy.

I odnośnie szkoleń dowiedziałam się, że urzędy organizują szkolenia grupowe i indywidualne :)

Dzieki wielkie za odp :*
jutro pójde do PUP i zobacze co sie da zrobić:)

Potem zdam relacje:)

Powrót