Rejestracja w PUP bez meldunku tymczasowego

• Autor wątku Autor wątku mx718
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mx718

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, chciałbym się zarejestrować w PUP, aby utrzymać ubezpieczenie zdrowotne do czasu gdy nie znajdę pracy ponieważ ubezpieczenie z uczelni mi się kończy w tym miesiącu, jednak chciałbym się zarejestrować w innym urzędzie niż miejsce zameldowania, nie posiadam też meldunku czasowego, czy można wypełnić oświadczenie o miejscu zamieszkania ręcznie i dołączyć do załączników przy rejestracji online? Może jeszcze dodałbym informację, że nie jestem zarejestrowany w innym urzędzie pracy.

Nie jestem zameldowany tam gdzie mieszkam, ukończyłem studia w innym mieście i tu chcę na razie szukać pracy, dlatego chcę też się zarejestrować w innym UP niż miejsce zameldowania, żeby czasem nie jeździć kilkaset kilometrów bo im zachce się spotkania. Jak znajdę pracę to będę chciał się zameldować w miejscu zamieszkania.

to sie wymelduj
Jak ktoś nie meldunku, to może sie zarejestrować w UP wlaściwym dla miejsca pobytu

Ostatnia edycja:
PS Jeśli chodzi o ubezpieczenie zdrowotne , to niepotrzebna jest rejestracja w UP. Raz na miesiąc porozkładaj towar w sklepie, to bedziesz miał (tylko dopilnuj, żeby to była umowa zlecenie)

Powrót