Rejestracja w urzedzie pracy

• Autor wątku Autor wątku prokopiuk88@gmail.co
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prokopiuk88@gmail.co

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam. Mam takie pytanie. Bylam kiedyś zarejestrowana w UP po czym rozpoczęłam studia i sie wyrejestrowalam po czym nie skonczylam tej szkoly. Teraz minęło 4 lata i chce sie ponownie zarejestrowac w UP czy muszę mieć jakieś zaświadczenie ze nie skonczylam tej szkoly do ponownej rejestracji?

Kurcze panie w urzedzie nie chcą mnie zarejestrowac bez tego

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Niby dlaczego?
W urzędzie przedstawiasz świadectwo - najczęściej z ostatniej szkoły i ewentualne świadectwa pracy.

Nie mam pojęcia dlaczego,byłam i mówiłam osobiście ze nie skończyłam tej szkoly. Po drugiej wizycie w PUP pani powiedziała ze nie moze mnie zarejestrowac bo brakuje świadectwa ostatniej szkoły powiedziałam ze juz mówiłam ze jej nie skonczylam to kazała mi iść na ta uczelnie bo zaświadczenie ze nie skończyłam

Być moze ma to cos do rzeczy ze wyrejestrowalam sie przez to ze poszłam do tej szkoły, nie wiem

[FONT=&quot]Nie pisz posta pod postem, przez 20 minut jest dostępna opcja -
edit.gif
Regulamin [/FONT][FONT=&quot]§8[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]

Skoro nie możesz dać dyplomu, dajesz świadectwo ze szkoły ponadgimnazjalnej.
Dałaś?

Tzn. Ja skonczylam licencjat i magisterkę te dyplomy dałam. Po czym zarejestrowałam sie w UP i po jakims czasie zaczęłam kolejny i kierunek i wtedy sie wyrejestrowalam i tego nie skonczylam, poszłam do pracy.

Czyli aby dostać zasilek musze zarejestrowac sie 14 dni po ukonczeniu np macierzyńskiego?

Witam, mam kolejne pytanie w tym tygodniu konczy mi sie macierzyński umowe miałam do listopada 2019r. Ile mam czasu ba to by sie zparejestrowac w UP żebym dostała zasilek?

RE: Ile czasu mam na rejestracje by pobierać zasilek

Jak najszybciej.

prokopiuk88@gmail.co napisał:
chce sie ponownie zarejestrowac w UP czy muszę mieć jakieś zaświadczenie ze nie skonczylam tej szkoly do ponownej rejestracji?

Jeśli będzie to rejestracja w tym samym urzędzie pracy, to na praca.gov.pl wystarczy wybrać opcję "ponowna rejestracja" (dostępna po zalogowaniu) i załączyć tylko nowe dokumenty, które pojawiły się od czasu poprzedniej rejestracji. Jeśli od czasu poprzedniej rejestracji wykształcenie się nie zmieniło, to nie trzeba dostarczać żadnego zaświadczenia o nieskończeniu studiów.

Powrót