T
Thunderstorm
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 63
Witam
2 tyg. temu postanowiłem zarejestrować swoją stronę www jako czasopismo, więc sporządziłem odpowiedni wniosek i złożyłem w sądzie okręgowym... poniżej przedstawiam wycinek z wniosku który dotyczy mojej sprawy
oraz na samym dole zamieściłem
Sąd przysłał mi postanowienie w którym m.in. pisze
Pytanie mam takie:
Jaka jest różnica pomiędzy tym że ja zarejestruje moją stronę jako czasopismo a tym że ją zarejestruje jako witrynę internetową?
Co mi bardziej polecacie?
W jakiej formie powinienem odpowiedzieć? ma to byś sprostowanie?
Pozdrawiam
2 tyg. temu postanowiłem zarejestrować swoją stronę www jako czasopismo, więc sporządziłem odpowiedni wniosek i złożyłem w sądzie okręgowym... poniżej przedstawiam wycinek z wniosku który dotyczy mojej sprawy
Niniejszym, na podstawie art. 20 ustawy z dnia 26 stycznia 1984 r. Prawo prasowe (Dz.U. Z 1984 r. Nr 5, poz. 24 ze zm.), wnoszę o rejestrację strony internetowej umieszczonej pod adresem `www.i-epso.pl`, której jestem naczelnym redaktorem.
Uprzejmie informuję iż:
1) tytuł dziennika oraz siedzibę i dokładny adres redakcji brzmią:
Elitarny Portal Służb Ochrony
oraz na samym dole zamieściłem
Uzasadnienie
Na stronach internetowych umieszczonych pod wyżej wskazanym adresem domeny jest prowadzony serwis, na który składają się materiały o tematyce związanej z ochroną osób i mienia.
W konsekwencji, na podstawie art. 7 ust. 2 pkt 1), przedmiotową stronę należy traktować jako prasę dziennik.
Sąd przysłał mi postanowienie w którym m.in. pisze
Postanawia: zobowiązać wnioskodawcę do usunięcia braków formalnych wniosku przez jednoznaczne sprecyzowanie tytułu czasopisma tj. podanie czy brzmi on "Elitarny Portal Służb Ochrony" czy też "www.i-epso.pl (albowiem zarejestrować można zarówno tytuł jak i witrynę internetową lecz osobno)
Pytanie mam takie:
Jaka jest różnica pomiędzy tym że ja zarejestruje moją stronę jako czasopismo a tym że ją zarejestruje jako witrynę internetową?
Co mi bardziej polecacie?
W jakiej formie powinienem odpowiedzieć? ma to byś sprostowanie?
Pozdrawiam