E
Erwww
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry, najpierw w skrócie przedstawię sytuację. Oc było od sierpnia 2021 do 2022. W listopadzie 2021 była robiona darowizna auta na mnie, było zgłaszane wszędzie w tym u ubezpieczyciela. Przy zgłoszeniu osobiście tego faktu ta osoba nie otrzymała żadnego potwierdzenia. W lipcu tego roku przypomnieli sobie kilka dni przed że nie mają umowy darowizny, że jakby im trgo nikt nie zgłaszał. Był wysłany email że było to zgłaszane w grudniu,wyslal jeszcze raz darowiznę. Prosił o odpowiedź zwrotną której nie otrzymał.
OC się skończyło, ja wzięłam z innej firmy. Wczoraj przyszło pismo z windykacji o obowiązku zapłaty rekalkulacji oc którego już 3 miesiąc nie posiadam. Wcześniej nie kontaktowali się że mną ani e-mailowo, ani telefonicznie ani droga pocztową.
Moje pytania są następujące:
1.Czy rekalkulacja 3 miesiące po zakończonym oc jest obowiązkowa do zapłaty?
2. Czy mogą ścigać mnie windykacyjnie jeżeli wcześniej nie dostawałam od nich listów, nie wiem skąd wyliczyli sobie taką wysokość dopłaty. Zero informacji.
Dodam że list napisany z windykacji został wysłany i nadany tydzień temu, z terminem płatności do początku września.
OC się skończyło, ja wzięłam z innej firmy. Wczoraj przyszło pismo z windykacji o obowiązku zapłaty rekalkulacji oc którego już 3 miesiąc nie posiadam. Wcześniej nie kontaktowali się że mną ani e-mailowo, ani telefonicznie ani droga pocztową.
Moje pytania są następujące:
1.Czy rekalkulacja 3 miesiące po zakończonym oc jest obowiązkowa do zapłaty?
2. Czy mogą ścigać mnie windykacyjnie jeżeli wcześniej nie dostawałam od nich listów, nie wiem skąd wyliczyli sobie taką wysokość dopłaty. Zero informacji.
Dodam że list napisany z windykacji został wysłany i nadany tydzień temu, z terminem płatności do początku września.