A
aton_sx
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Kupiłem aparat sony w firmie Domar Bydgoszcz. Aparat sprawował się ok przez około 21 miesięcy. Zepsuł sie, przestały nagle działć niektóre jego funkcje. Uniemożliwia to jego użytkowanie. Dokonałem reklamacji w firmie Domar. Odpisano mi, że sony daje tylko 12 miesiecy reklamacji. Odwołałem sie od tej decyzj argumentując, że w Unii Europejskiej przysługuje 24 miesiace reklamacji na urzadzenia elektroniczne i że odpowiedzialnośc spada w tym przypadku na sprzedawcę. Odpisano mi powołując sie na ustawe z 27 lipca 2002 roku o szczególnych warunach sprzedaży konsumenckiej cytuję.. art. 4 ust 1 sprzedawca odpowiada wobec kupujacego, jeżeli towar konsumocyjny w chwili jego wydania jest niezgodny z umową; w przypadku stwierdzenia niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniewywasię że istniała ona w chwili wydania..." w tym przypadku minęło 22 miesiace także mnie odpalamtowali.
Pytam drogich forumowiczów czy istnieją jakieś przepisy by pogonic firme DOMAR. :x
Pytam drogich forumowiczów czy istnieją jakieś przepisy by pogonic firme DOMAR. :x