reklamacja- biuro podróży SUN FUN pomoc

• Autor wątku Autor wątku Rencia125
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rencia125

Użytkownik
Odpowiedzi
83
Witam od sierpnia użeram się z biurem podróży SUN FUN...
14 lipca 2014 podpisaliśmy umowę z biurem podróży SUN FUN jako że naszym piorytetem był pokój dwu rodzinny tzn duży pokój podzielony drzwiami ponieważ podróżowaliśmy w dwie rodziny z dwójką dzieci i jedna z par miałą podróż poślubną.
Wczasy wybraliśmy w Turcji w hotelu Wchite City resort.
Podczas podpisywania umowy, żeby upewnić się czy faktycznie nasz pokój wczasie trwania wakacji to ten który chcemy dzwoniliśmy na infolinię biura podróży robiła to pracownica biura z którego kupowaliśmy wcasy. Zostało to potwierdzone dlatego podpisaliśmy umowę.

5 sierpnia wyjechaliśmy podróż samolotem gdy wieczór dotarlśmy na miejsce i zostały nam przydzielone pokoje byliśmy w szoku....
Dostaliśmy jeden mały pokój z łóżeczkiem i jednym dużym i jednym małym łóżkiem. Oczywiście nie przyjęliśmy pokoju do późnych godzin wieczornym siedzieliśmy z dziećmi (10 miesięcznym i 2,5 letnim) na korytarzu). Rezydentka naszego biura nas olała otrzymaliśmy od niej tylko sms że taki mamy mieć pokój. Dzwoniliśmy do biura polskiego z naszych pieniędzy ale nic to nei wskórało- noc spędziliśmy w tym małym pokoju.
Nastepnęgo dnia... nic nam nie pomogli powiedzieli że taki nam widnieje pokój i tlye może tylko dopłacić do tamtego pokoju i za kilka dni się do niego przenieść więc nie mogliśmy nic zrobić spędziliśmy nieudane wakacje w małym pokoju dwie rodziny.

13.08.2014 wróciliśmy od razu astępnego dnia wybraliśmy się do biura z którego kupowaliśmy wcazsy i napisaliśmy reklamacje do SUN FUN. po miesiącu otrzymailiśmy pismo negatywne że taki pokój mieliśmy dostać i tyle ich odpowiedz na nasze pismo dwus stronne składało się z dwóch zdań...
Pomimo że opisaliśmy cała sytuację kazaliśmy odsłuchać nagranie gdzie zostało potwierdzone że zamawiamy pokój rodzinny duży podzielony drzwiami.

Napisaliśmy kolejne pismo i znów odpowiedz była identyczna.
Kolejne pismo od nas wyszło pod koniec listopada 2014 i nadal nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi...
Gdy kierowniczka biura z którego zamawialiśmy wczasy kontaktuje się z biurem SUN FUN twierdzą że wysłali pismo że uznali reklamacje teraz że kierowniczka od spraw reklamacji była na urlopie i nie wyszło pismo potem że jednak reklamacja nie uznana...
Już nie wiemy co mamy robić..
tam na miejscu biuro nas zlało byliśmy zdani sami na siebie na własne koszty telefoniczne teraz te reklamacje

Co mamy robić w tej sytuacji???

Ktory punkt umowy zostal niedotrzymany ? Wszelkie gadki przez telefon i jakies ustne zapewnienia sa bezwartosciowe i nie do udowodnienia.
Nastepnym razem bedziesz wiedziec by zawrzec to w umowie.

Tylko tak:
Po to są rozmowy rejestrowane by można o z nich korzystać nawet przed rozmową jesteś o tym informowany tak?
Po drugie na umowie jasno wynika że mamy pokój FAMILY a nie zwykły STANDARD więc ??
Uważam że pokój mały dla dwóch rodzin z łóżeczkiem i z jednym małym i jednym dużym łóżkiem to coś nie tak??
Jeśli w umowie jasno wyniki że zamawialiśmy pokój FAMILY a w opisie hotelu jasno wynika że pokoj FAMILY to pokój rodzinny duży podzielony drzwami??
Czy teraz mam szanse i podstawe do reklamacji??

Uważam, że jeśli coś dodatkowo ptwierdzam telefonicznie przy świdkach a biuro z którego zamawiałam wycieczke jest po naszej strony to chyba jest jaiiś punkt zawieszenie.

Uważam że bycie w jednym małym pokoju z dwoma rodzinami dwójką dzieci to jest dyskomfort jeśli jasno wynika w umowie że nasz pokoj zamawiany to pokój FAMILY

Proszę pomożcie gdzie teraz się zgłosić??

Ile ma teraz biura na odpowiedz na kolejną reklamacje??

To co teraz w takiej sytuacji można zrobić ??
Gdzie się zwrócić??
Kto może mi pomóc?

Skoro pokoj byl zgodny z opisem w zawartej pisemnie umowie, to jakiej pomocy oczekujesz?

Pkój który widnieje na mojej umowie to pokój FAMILY jak wynika z pisu hotelu na internecie to pokoj cytuje" dyży pokój podzielony drzwiami"
A otrzymaliśmy tam na miejscu mały pokój z łóżeczkiem z jednym małym łóżkiem na jedną osobę i drugim dużym...
I mieszkaliśmy tam w 5??

Otrzymałam zupełnie inny pokoj niż zamawiałam i miałam na umowie...
Tkwiliśmy w małym pokoju w dwie rodziny '
A zamawialiśmy duży pokoj podzielony drzwiami

I podkreślam że na umowie mam Family a nie Family sandard

W opisie sa pokoje Family standard i Family connected. Te ostatnie sa polaczone drzwiami - Ty go nie masz w umowie.

Przy zawieraniu umowy nie było podziału na te dwa pokoje było widoczne tylko same family opis do niego był duży pokoj podzielony drzwiami i zwykle pokoje standrad dla 2-3 osob
żeby się upewnić przy podpisywaniu umowy pracownica biura podrozy w którym podpiusywalismy drzwonila na infolinie sun fun o potwierdzenie czy pokoj family samo to slowo to pokoj rodzinny duzy podzielony drzwami zostało to potweirdzone

w styczniu kierownik biura podrozy w którym zamawialiśmy wczasy dzwonil tam do kieronwika zajmującego się sprawami reklamacji i on stwierdził ze po konsultacji z innymi organami i osobami bedacymi w turcji potwierdza ze doszło do pomyłki

i miał nam wyslac to pisemnie i miało nam zostać zwrocona ta roznica za te pokoje ale jest cisza w eterze

ponadto w głownym pisie SUN FUN jest jasno napisane pokoje Family czyli pokoj duzy podzielony drzwiami i pokoje family standrad zwykle duże pokoje

Jak masz pcje przy zawieraniu omowy masz etap ty pokoju...
I tam było pokoj Satandardowy(2 3 4 osobywy)
Bąź pokoj FAMILY( dyzy pokoj podizelony drzwami)

Powrót