Reklamacja bluzy

• Autor wątku Autor wątku Krupek28
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krupek28

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Witam,
12 lipca reklamowałem bluzę ponieważ napis wykonany z zamszu znikł po kilku praniach i został po nim tylko brzydki ślad chyba po kleju , oraz z powodu kangurka w którym puszczają szwy mimo iz nic w nim nie trzymam ( szwy puszczaja dokładnie na środku kangurka a nie od stron gdzie się wkłada kieszenie )
Dzisiaj dostałem taką odpowiedź , w tytule jest zamieszczona informacja o reklamacji bluzy natomiast w tekscie są opisywane inne rzeczy m.in torebka, walizka, bluza . Czy mogę coś z tym zrobić ?
Niżej podaję skopiowaną odpowiedź sklepu

Przyczyny reklamacji: W bluzie pomimo prania według zaleceń w 30 stopniach zniszczył się napis z logo. szycie kieszeni kangurka jest zbyt słabe

Dzień Dobry,
Szanowny Panie,
Uprzejmie informujemy, że reklamacja torebki została przyjęta i rozpatrzona w oparciu o przepisy z 2023 roku ustawy o prawach konsumenta dotyczące niezgodności towaru z umową
W wyniku przeprowadzonych oględzin: wad konstrukcyjnych, produkcyjnych, materiałowych jak i usterek których przyczyną jest „niezgodność walizki jako rzeczy sprzedanej z umową” nie stwierdzono. Do reklamacji zgłoszono nie wadę, lecz uszkodzenie, które jest uszkodzeniem nabytym i powstałym w trakcie eksploatacji z przyczyn niezależnych od producenta. Jest to uszkodzenie użytkowe powstałe w wyniku indywidualnego użytkowania.

Walizka wolna od wad powstałych z winy producenta.
Reklamacja nieuznana. Żądanie wymiany na towar wolny od wad uznajemy za bezzasadne

Niezależnie od zakończonej procedury reklamacyjnej, w trybie reklamacyjnym, mając na uwadze dobro klienta, które jest dla nas nadrzędnej wartości zastosujemy rozwiązanie polegające na naprawie rozprucia w kieszeni.

Dodam iż bluza nie ma nawet pół roku ponieważ otrzymałem ją 08.03.2023

Ktoś chyba na szybko robił kopiuj/ wklej w odpowiedzi na reklamację 😅

Odwołuj się od decyzji, jeśli nadal będą stać przy swoimi stanowisku to ewentualnie rzecznik praw konsumenta.

Wysłane z mojego HD1913 przy użyciu Tapatalka

Powrót