Reklamacja butów(błędna data)

• Autor wątku Autor wątku bezor
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bezor

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam. W kwietniu 2014 kupiłem buty nike. Jednak w grudniu zauważyłem pęknięcie skóry na prawym bucie. Miasto, w którym je kupowałem jest oddalone od mojego o 100km. Moja mama miała dziś tam do załatwienia pewną sprawę, więc postanowiłem, że dam jej te buty, żeby zareklamowała. Dzisiaj po przyjściu ze szkoły zapytałem się jak tam wszystko przebiegło. Powiedziała mi, że ekspedientka się pytała, kiedy została zauważona wada, a mama nie wiedząc palnęła, że w czerwcu... i podpisała ten dokument. Jak wiadomo, od stwierdzenia wady na zgłoszenie reklamacji jest 2 miesiące, co mogę zrobić z tym, że moja matka podała zamiast grudnia czerwiec(tak wiem, moja wina, że jej nie powiedziałem). Czy już po ptokach, i nie będę mógł uzyskać gwarancji, mimo, że mi się należy. Pomożecie?

Niestety już podpisane, więc raczej sklep nie pójdzie Tb na rękę.

eh, a miałem nadzieję, że idzie to jakoś odkręcić. A jak przyjdzie odmowa reklamacji, to nie będę mógł wysłać jeszcze raz tej reklamacji, ale z inną datą? :confused:

Czyli morał na przyszłość taki, że zawsze trzeba wszystko samemu załatwiać, a nie wysługiwać się innymi ;]

W rzeczy samej :) choć Mamie można zaufać, aczkolwiek czasem i to na dobre nie wychodzi :p

Coś mi się wydaje, że mama doskonale wiedziała...

jch15 napisał:
Coś mi się wydaje, że mama doskonale wiedziała...
Nie wiedziałem, że reklamując buty będą pytać o datę, więc nie powiedziałem mamie kiedy zauważyłem pękniętą skórę w bucie. Dlatego gdy ekspedientka w sklepie spytała o datę to mama nie wiedząc zmyśliła jakąś na moją niekorzyść :rolleyes:

Powrót