Reklamacja butów

• Autor wątku Autor wątku drasik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

drasik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Siemka, zna się tutaj ktoś na prawach konsumenta może? :)
Mam problem, ponad 2 tygodnie temu kupiłem nowe buty (new balance) w sklepie sizeer, gdy przymierzałem te buty to były w porządku(potem w domu też zakładałem), gdy na następny dzień poszedłem w nich do szkoły i zaczęły mnie uciskać na pięcie, ból był niesamowity, na pewno nie założyłbym ich drugi raz.
W ten sam dzień pojechałem do sklepu oddać na reklamację, pani w sklepie powiedziała że może wysłać ale i tak pewnie nie uda się złożyć reklamacji bo buty były "używane", dzisiaj dzwoni do mnie ta pani i mówi że buty wróciły i że nie da rady z tym nic zrobić, ewentualnie mogę przyjechać i znów wysłać je gdzieś, ale stwierdziła że i tak wrócą po 14 dniach i będzie to samo.
Co robić? :/

A czego dokładnie dotyczy Twoja reklamacja? Czy buty się skurczyły? Uszkodzeniu uległa ich struktura która rani Ci piętę? Czy po prostu po przejściu pewnej odległosci okazało się, ze nie są do końca dopasowane?

Są dopasowane, tylko uciska mi piętę prawy but.

Może są jakieś chwyty, na które zwrócę buty bo były "zepsute"? ;)

z butami są zawsze jakieś przekręty, często jest tak ze nawet jak oddajesz prawie nówki to piszą że zużyte i reklamacji nie uznają albo że prawem obuwia jest to, że się przeciera ;/ a co z możliwością zwrotu pieniędzy albo wymiany na inne?

Powrót